Miguel Ángel Heras ha reprès el seu idil·li victoriós que té amb la Ultra Pirineu en aconseguir anit la que és la seva tercera entrada com a vencedor a Bagà després de 110 km de cursa pels paratges del Cadí Moixeró. El corredor de 41 anys de Béjar (Salamanca), germà de l'exciclista Roberto Heras, va ser tercer l'any passat quan va vèncer Kilian Jornet, que ahir era un dels grans absents de la prova, igual que Núria Picas entre les dones. Heras va dominar clarament en aquesta ocasió, i va treure mitja hora a qui va ser el segon classificat a Bagà, un Jessed Hernández resident des de fa molts anys a Estana, a Martinet. El triomf d'Heras va arribar amb un registre de 12 hores 55'51'', i ja és el tercer a l'Ultra Pirineu (la prova que abans es coneixia com Cavalls del Vent) després dels assolits en el 2010 i el 2011.

Heras va declarar en arribar a la meta que "aquesta és una cursa impressionant, la seva gent és del tot fantàstica. Jo la considero com la meva cursa".

La tercera posició del podi va ser molt discutida i no va quedar prou definida gairebé fins al final. Quan semblava que seria per a l'osonenc Ernest Ausiró, aquest era superat pel corredor Cristofer Clemente, de la Gomera, i pel peruà Emerson Trujillo. Tots tres van entrar a meta en un interval inferior al minut, i el canari va aconseguir el bronze de la prova, que té el seu recorregut pel Cadí Moixeró. Clemente, amb el seu tercer lloc, es va endur el títol de les Skyrunner World Series.

En vuitena posició, a una hora del guanyador Heras, es va situar finalment Gerard Morales, que és un altre dels habituals en la cursa de l'Ultra Pirineu. El moianès va ser setè el 2015 i ahir va tornar a ser en les primeres places.

En la categoria femenina qui es va imposar va ser Gemma Arenas. L'esportista d'Almagro, amb temps de 15 hores 20'34'', va derrotar la que va ser la gran competidora en la prova, l'americana Hillary Allen. L'Ultra Pirineu va reunir un miler d'esportistes de diferents nivells, molts dels quals han passat tota la nit corrent i caminant per assolir el seu objectiu d'arribar a la meta de la plaça Catalunya de Bagà. Hi ha un temps màxim per fer-ho, que és fins a les 12.30 hores d'avui.

Margarit venç a la Nit Pirineu

El gran cap de setmana de curses de muntanya es va estrenar amb la Nit Pirineu, cursa de Quilòmetre Vertical que tenia 5 km i un gran desnivell positiu. A més s'hi afegia un convidat no previst, la pluja, que va fer encara més complicada la competició. El jove Jan Margarit, amb un temps de 29'31'', i Fàtima de Deigo (38'38'') van aconseguir les respectives victòries als grups masculí i femení. Un ascens que era molt vertical i nocturn, i per les condicions climatològiques es va haver de reduir la distància.

Pere Rullan i i Oriol Cardona, en homes, i Silvia Zúñiga i Leire Fernández, en la categoria femenina, van completar el podi d'aquesta cursa, que fa descobrir l'estació de la Molina amb una perspectiva diferent. Jan Margarit, atleta del Salomon Etixx Team, era reconegut com un dels grans favorits.