El manresà Roger Ballús va posar punt final a una temporada del tot completa amb el títol de campió d'Espanya d'esquí nàutic, en la prova que es va disputar al camp de Ventalló, a prop de Girona. Ballús va tornar l'any passat de manera estable a la competició després d'un període que la va deixar de banda.

En la final, Ballús va aconse-guir envoltar una boia situada a 11,25 metres a una velocitat de 58 quilòmetres per hora amb la qual cosa va totalitzar 737,70 punts i va guanyar, també, la categoria open. En la primera fase havia aconseguit envoltar tres boies a la mateixa velocitat, la qual cosa li va donar un sòlid avantatge respecte dels seus competidors.

La segona posició va ser per a Dani Teixidó, amb un total d 753,72 punts i la tercera per a Àlex Sirera, amb 746,27. La cursa també va tenir representació estrangera, el francès Oscar Bischofberger, que va fer millor resultat que Ballús en la segona ronda, en envoltar dues boies a una distància d'11,25 metres, però en la primera no havia pogut obtenir un resultat gaire bo, quatre boies i mitja sobre tretze metres.

Campionats internacionals

La tornada al màxim nivell de Ballús el posa en la rampa de sortida per aspirar a la classificació de cara al mundial de l'any que ve. Enguany s'havia proposat arribar en bona situació a l'europeu, que es va disputar a Gimenells, després d'haver-s'hi classificat en les proves disputades a Seseña i Meuzac. Allà va acabar en dinovena posició. Ha acabat el 43è del rànquing i segon de l'estat.