En clau de l'ICL, l'interès de la desena jornada de lliga Endesa se centra en el que pugin fer els seus rivals directes als darrers llocs, en un cap setmana que, agafant-se a la pura i dura lògica, és complicat (per no dir utòpic) sumar el triomf en la pista del Madrid.

Si l'equip d'Ibon Navarro té una sola victòria a la lliga, els dos equips del seu davant són el Fuenlabrada i el Rio Natura, que en tenen dues. Els madrilenys han guanyat només una vegada en les quatre actuacions com a locals i en aquesta ocasió s'enfrontaran a l'Andorra de Joan Peñarroya, ben situat per poder entrar a la Copa del Rei. Els pirinencs ja han gua-nyat 6 partits, cinc dels quals a casa i només un a fora (al Congost). En el cas del Rio Natura Monbus, que també només ha pogut obtenir un resultat positiu en desplaçaments a Manresa, visita l'UCAM Múrcia (3 victòries en total), que va sortir de la seva particular crisi amb una victòria de 26 punts a Sevilla.

El Joventut (3), que ja acumula tres resultats positius durant les últimes quatre jornades, jugarà a la pista del RETAbet Bilbao (5), un dels aspirants a fer-se fort a la zona alta. L'Estudiantes (3) obre avui la jornada amb l'Herbalife (4), que no pot badar si no vol fallar a una de les cites on participa d'una forma molt habitual, la Copa del Rei.

El Betis Energia Plus (3) no ho té gens fàcil a València (5), amb la presència d'un bagenc per banda, el manresà Marc Garcia a les files visitants, i l'ala santpedorenc Rafa Martínez en els locals. Finalment, en la zona alta, l'Iberostar (7) juga a Vitòria contra el Baskonia (6), un partit interessant per veure si els de Txus Vidorreta són capaços de vèncer al Martín Carpena. Pel que fa al Barça (7) s'haurà d'esforçar en la visita a Màlaga (5).