En una gran jornada de natació les piscines municipals de Manresa, vestides per l'esdeveniment, les figures estatals van estar a l'alçada del que el prestigiós Trofeu Serra santamans mereix després de seixanta edicions.

La més esperada de tots era la cmapiona olímpica Mireia Belmonte, que va compensar la seva absència en la jornada de matí amb una exhibició en els 800 lliures aconseguint establir la millor marca del circuit català des de la seva creació amb 8.20.10 . Veure nedar en directe a la campiona olímpica va ser tot un plaer . No va ser l'únic rècord important assolit en la jornada doble de diumenge, doncs Albert Escrits , del CN Sant Andreu s'imposà en els 1500 lliures parant el cronòmetre en 15:02.51, que és la millor marca estatal de la seva edat (18 anys).

Entre les notes destacades de la competició el tripleta de victòries de la medallista en el Mundial de Kazan , Jessica Vall, demostrant la seva versatilitat, així com la possibilitat de comprovar que els veterans encara tenen molt a dir en aquest esport, així, Erica Villaécija s'imposà en una prova que teòricament no era la seva , els 200 papallona, amb 32 anys. Els internacionals no van decebre i Mercedes Peris s'imposà en la prova curta d'esquena amb un bon registre, així com Albert Puig en els 200 lliures, entre els joves prometedors ja realitats Africa Zamorano mostra la seva qualitat imposant-se en esquena i Lidon Muñoz, amb el seu doblet (200 lliures i 50 papallona) i Marc Calzada en els 50 papallona. Mentre en la velocitat pura Marta González demostrava un cop més que es la dona més ràpida.

Entre els nedadors manresans, destacable el tercer lloc en els 200 papallona de Guillem Làzaro, ara a les files del CN Terrassa, o el quart lloc d'Izan Cubillas (CN Sabadell) en els 200 esquena; ells van ser els que van estar més amunt.