La cinquena edició del ciclocròs Ciutat de Manresa es va convertir ahir al matí en un formiguer de competidors que buscaven el campionat de Catalunya de la seva respectiva categoria. La prova, organitzada amb èxit per l'Esport Ciclista Manresà, va tenir 271 participants, que també prenien part en la vuitena de les deu curses que formen el calendari de la Copa Catalana, que ha de finalitzar a Girona i a Tona. Dos ciclistes de casa nostra, Pau Egeda en màsters 30 i Anna Villar en fèmines, van assolir el triomf en categories destacades i Gerard Álvarez, del Tomàs Bellès, va ser tercer.

Victòria francesa

La cursa es va desenvolupar en un circuit de 2.900 metres, amb sortida i arribada a l'aparcament de la zona esportiva del Congost, molt reformat respecte d'altres edicions. Enguany, la novetat era passar per la zona més propera al riu Cardener, un tram d'herba que va fer les delícies dels participants.

En la cursa elit, la lluita es va establir entre el francès Hugo Drechou (Calvinsson), Tomàs Misser (Llinars) i l'actual líder de la Copa Catalana, Isaac Simon (Bicis Esteve). Els dos darrers van tenir avaries mecàniques i això va facilitar el triomf del gal, que va avançar Simon i Gerard Álvarez. En la mateixa categoria, Jordi Rial (Fasol) va ser dissetè.

En dones, la basca Maialen Noriega va dominar durant tota la prova, però la perseverança d'Anna Villar (Esport Ciclista Manresà) li va atorgar la primera posició. L'altre triomf important per als ciclistes de casa nostra va ser el de Pau Egeda (Tomàs Bellès) en màsters 30, una categoria en què el també bagenc David Puig (Relber) va ser quart. Un altre triomf per als de casa va ser el de Júlia Pujol (Tomàs Bellès) en júniors i cadets femenines.

En màsters 40 va guanyar Albert Juvanteny i en màsters 50, l'excampió del món Pere Joan Roig es va situar davant del manresà Xavier Martí (Tomàs Bellès), líder de de la Copa, i José Martín (Masquefa).