La derrota de la millor jugadora de l'equip espanyol, Garbiñe Muguruza, davant de la número 3 del món, Karolina Plísková, per un clar doble 6-2 va enterrar les possibilitats de l'equip espanyol de la Copa Federació d'aconseguir eliminar l'actual campiona, la República Txeca, i accedir a les semifinals de la competició. En el partit posterior, Barbora Strýcová va fer bons els pronòstics. La número 17 del món va superar l'espanyola Lara Arruabarrena, substituta de Carla Suárez, per un doble 6-4 i va certificar el triomf txec.

En el partit de dobles, que ja no tenia cap transcendència, la murciana resident al Bages i entrenadora del Club Tennis Manresa María José Martínez va obtenir la victòria fent parella amb la castellonenca Sara Sorribes, en derrotar les locals Lucie Safarova i Katerina Siniakova per un resultat de 6-3, 4-6 i 10-7. Martínez, de 34 anys, torna així, amb victòria, a l'equip estatal.

Derrota vital

El partit clau era el que enfrontava Muguruza, que dissabte havia sumat el punt espanyol, contra una de les germanes Plísková, la millor de les dues. El partit va durar 58 minuts i la txeca es va basar en un potent servei per dominar.

A més, no va tenir problemes per trencar el servei de la basco-veneçolana amb les seves restades, tant de creuades com de revés. Muguruza, com sol passar sovint, es va enfonsar després del 6-2 en el primer set i va deixar que la rival se li escapés per 5-1 en el segon, un fet que ja va ser del tot irrecuperable.

Pel que fa a Arruabarrena, va plantar cara a Strýcová, però va cedir el servei en el setè joc. En l'arrencada del segon set, la jugadora basca va disposar de nou possibilitats de trencar el servei de la seva rival, però no ho va aprofitar i ho va acabar pagant.

L'equip espanyol ha d'esperar ara el sorteig que es farà demà per conèixer el seu rival en la lluita per la permanència, els propers dies 22 i 23 d'abril.