Toni Bou (Repsol Honda Team) està decidit a seguir fent història. En la primera prova del campionat d'Espanya 2017 que es va celebrar ahir a Mancor de la Vall a l'illa de Mallorca, ja va començar guanyant i vol aconseguir el seu 9è campionat.

El de Piera va ser el segon pilot TR1 que va prendre la sortida i això va provocar que hagués de marcar el camí per a alguns dels pilots que afrontaven les zones darrere de l'actual campió. No obstant això, va arriscar i va tenir èxit i li va servir per arrencar diferències amb els seus rivals.

Els pilots van acusar la forta calor que va imperar al llarg de tot el matí a les illes Balears. El pilotatge va ser complicat, ja que hi havia força zones bastant exigents. Les traçades dels obstacles van permetre marcar la diferència.

Bou va acabar la prova amb 14 punts. El segon classificat, el també català Adam Raga (TRS Factory Team), ho va fer amb 26. Miquel Gelabert (Sherco) va quedar tercer amb 34 punts. Amb el triomf en aquesta primera cita del campionat nacional, Bou es manté invicte aquest 2017.

Bou es va mostrar satisfet pel resultat i les bones sensacions que va tenir en la primera prova. «Estic molt content. Hem fet alguns errors. Veient la carrera que teníem preparada, era fàcil equivocar-se. Però hem pogut guanyar, i això per a mi i per a l'equip és un molt bon resultat».

També confessa que va voler arriscar, però que la jugada no li va sortir del tot bé. «A la zona 11 he comès algun error i volia el 0 i he arriscat massa. Però estic molt satisfet de com ha anat la prova en aquesta primera carrera. Seguirem millorant».

Seguir treballant

El company d'equip de Bou, Jaime Busto, de 20 anys, només va poder obtenir la cinquena posició, lluny del resultat que esperava l'equip Repsol Honda Team.

«Comencem el campionat d'Espanya amb un gust agredolç. Toni Bou ho ha fet molt bé, com sempre, però Jaime Busto no tant. No és el rendiment que s'espera ni d'ell ni l'equip. És per això que cal seguir treballant, tot i que no ho tindrà gens fàcil», va ressaltar el mànager de l'equip, Miquel Cirera. La tercera posició de Gelabert ha demostrat que «el nivell de la resta de pilots està augmentant ràpidament i hem de seguir millorant si volem estar dalt de tot», va indicar Cirera.

Busto va admetre que «no havia començat gaire bé la carrera» i que va voler «anar massa ràpid» per acabar la prova sense penalitzar i que no es va poder «concentrar del tot». La segona prova del campionat es farà a Sigüenza (Castella-la Manxa) el 9 d'abril quan hagi finalitzat el campionat del Món de FIM X-Trial.