El ceretà Kilian Jornet, cinc vegades campió del món de cursa vertical en la modalitat d'esquí de muntanya, afrontarà l'ascens a l'Everest a la primavera, després que l'any passat no pogués coronar-lo per culpa de les condicions meteorològiques.

L'Everest serà el cim que tancarà el projecte 'Summits of my life (cims de la meva vida)', que des del 2012 l'ha portat a establir rècords d'ascens i descens en muntanyes al voltant del món com el Cerví, el McKinley, el Mont Blanc i l'Aconcagua.

El 2016, la meteorologia va impedir a Kilian Jornet i el seu equip intentar l'ascens, així que tornaran a intentar-ho, però canviant de temporada. L'any passat ho van fer a final d'estiu, i ara l'objectiu és intentar-ho a la primavera. «Volíem viatjar a l'agost perquè l'any passat ens va agradar l'experiència i les condicions, però no serà possible per tema de permisos. L'any passat vam aprendre moltes coses que esperem poder posar en pràctica aquest any, i segur que serà una gran experiència», exlica Jornet.

A la tornada de l'Everest, sigui quin sigui el resultat, Kilian Jornet afrontarà un estiu ple de competicions de curses.