25.788 minuts o, el que és el mateix, 319 partits han hagut d'esperar els aficionats del Barça per veure el primer gol de l'argentí Mascherano amb la samarreta blaugrana. Va ser el sisè de la nit, i de penal, en el duel davant un Osasuna que ja ha baixat matemàticament a Segona Divisió.

Els aficionats del Barça van aprofitar els minuts previs per homenatjar els 500 gols de Leo Messi amb una gran pancarta que va ocupar dues de les tres graderies de la zona lateral del Camp Nou.

El partit no va tenir brillantor i el més ressenyable és la nova golejada del Barça a un Osasuna que les darreres temporades ha sortit escaldat de l'estadi. La primera part va ser un monòleg dels de Luis Enrique, i tot i que el joc no va ser per enamorar, no va permetre res al conjunt navarrès. No havia passat ni un quart d'hora que Messi va pressionar amb encert una passada de Fausto cap enrere; això li va permetre arribar, sense obstacles, a la porteria defensada per Sirigu, que va batre després de preparar-se la pilota amb tranquil·litat (1-0). Amb el marcador favorable, la confrontació va caure en una monotonia, malgrat els intents de Messi amb accions individuals molt arriscades. Al minut 30, els blaugrana van marcar el segon, obra d'André Gomes, que va aprofitar una recuperació de Busquets en un córner i una posterior centrada de Rakitic.

L'Osasuna es va despertar de l'apatia de la primera part a la represa, amb una primera aproximació que va frenar Busquets amb falta; Roberto Torres va ser l'encar-regat de llançar-la, i la seva execució directa va deixar clavat Ter Stegen, que va veure com entrava la pilota per la dreta (min 47). 2 minuts després, Mascherano va poder marcar, però el seu llançament va ser aturat entre Sirigu i el pal.

El Barça es desperta

L'Osasuna va desvetllar el Barça. Piqué va fer una rematada al pal, però el rebuig el va recollir André Gomes per fer el tercer. L'empenta navarresa va semblar més una fogonada que una convicció. En una nova acció del Barça, Messi va trobar un forat, i des de fora de l'àrea va col·locar la pilota al fons de la xarxa (4-1). Després del gol, l'estrella argentina va ser substituïda pel jove Aleñà (min 63). En la jugada següent, Paco Alcácer va marcar el cinquè de la nit quan la defensa de l'Osasuna ja era un autèntic desgavell.

La innocència de l'Osasuna va portar Roberto Torres a cometre penal quan Denis Suárez l'havia retallat a la frontal de l'àrea. Sense Messi ni Neymar sobre la gespa, el públic va reclamar que fos Javier Mascherano qui llancés la pena màxima. I així ho va fer, i va anotar el seu primer gol. Alcácer va tancar el duel amb el seu segon encert.

Després de la golejada, el tècnic del Barça, Luis Enrique, va assegurar que el seu equip havia sortir «reforçat a nivell individual i col·lectiu de cara al tram final de la lliga. Em quedo amb el fet que hem començat molt seriosos davant un rival que ens ha deixat pocs espais. Tot i així, hem generat aproximacions i hem aconseguit obrir el marcador amb el primer gol de Messi». Luis Enrique va mostrar la seva satisfacció pels gols marcats per jugadors com André Gomes i Paco Alcácer: «és important que, a nivell individual, aquests futbolistes es trobin amb el gol, i si és per partida doble, molt millor. Significa que milloraran la seva confiança. Tot són fets positius, també l'anècdota del primer gol de Mascherano».