Serà sense cap mena de dubte un dels referents del Sedis Cadí. De fet, ja ho ha estat aquesta dar-rera temporada, i quan semblava que l'excel·lent curs realitzat la podia portar a altres indrets, lluny de la Seu, Georgina Bahí (Fornells de la Selva, 1 de juny del 1989) ha apostat per quedar-se a la capital de l'Alt Urgell i afrontar-hi la quarta temporada consecutiva, la cinquena al global del club. Espera que el proper curs sigui millor que el passat. I que es pugui treure l'espineta de la decepció de no poder-se classificar per al play-off quan ho tenia a l'abast. Des de la talaia que representen els seus 190 centímetres d'alçada, Bahí veurà les seves companyes amb més responsabilitat, si cal, que fins ara. Una vegada la seva amiga Tania Pérez ha decidit canviar d'aires, la jugadora gironina és la nova capitana del Cadí. A partir d'ella i del tècnic Joan Carles Pié es construeix en bona part un equip de Lliga Femenina que també inclou Andrea Vilaró, Marta Montoliu i Nogaye Lo.

Què l'ha dut a renovar un any més?

Bé, el Sedis Cadí és un club molt seriós, on estic molt còmoda. M'han donat molta confiança, hem fet uns anys amb molt bona feina i sempre es competeix.

Però era el que creia que passaria just després de perdre contra el Bembibre? No es veia més fora que dins?

Ah, bé! Em vaig plantejar poder sortir a jugar a fora perquè havia sortit alguna cosa, però al final no va ser res de ferm i aquí (a la Seu) hi estic molt bé.

Sedis a banda... on li agradaria estar? Què li agradaria fer? També deia que havia rebut interès de l'estranger però que al final no es va confirmar. Sembla com si potser li hagués vingut de gust provar l'aventura?

Bé, són experiències que quan surt l'oportunitat te les planteges, però aquest any he decidit quedar-me aquí i més endavant ja es veurà.

Es fixa reptes? Quins? La selecció es veu lluny des de la Seu?

Jo vaig any a any i sempre intentant que l'any següent sigui millor que l'anterior.

Vol dir que no és massa poc amb el nivell que està assolint?

Si han d'arribar coses, benvingudes seran. La selecció? sempre és un reconeixement que et truquin i en el cas del mes de novembre va ser un gran regal i una molt bona experiència.

Alguna cosa fora vol dir... fora de la Lliga Femenina?

Sí, fora d'Espanya.

No em puc creure que no l'hagin trucat d'algun club de la lliga?

Sí que han preguntat, però de moment no m'he plantejat anar a un altre equip de Lliga Femenina quan aquí estic molt a gust.

Ni tan sols si l'hagués vingut a buscar algun dels dos teòrics grans?

De moment, aquest any no.

Més enllà de qüestions personals... què és el que la fa sentir tan bé a la Seu? El rol que té en el joc, en l'equip?

Crec que és un club que aposta per la gent jove i de casa, els últims anys. I si a sobre et donen tota la confiança que un jugador necessita, és fàcil que les coses surtin bé. Quan tens tota la confiança i estàs envoltat de bona gent i bones jugadores tot és més fàcil.

Per acabar-ho d'adobar... li tocarà exercir la capitania. Responsabilitat extra?

Sí, una mica més de responsabilitat però amb ganes de fer-ho bé. He pogut aprendre molt de la Tania (Pérez) i això és quelcom que aprofitaré.

Suposo que també l'ajudarà el fet d'haver voltat una mica més que ella a Lliga Femenina? o no hi té res a veure?

Bé, he tingut la sort de tenir molt bones capitanes i haver après moltes coses. Suposo que l'experiència també m'ajudarà.

Falten moltes peces encara per completar l'equip però sense cap mena de dubte vostè en serà una de referent. Li han explicat quin equip hi haurà? En quina mesura ha estat important per renovar la continuïtat de Joan Carles Pié? I en quina mesura li agradaria que repetissin altres companyes?

No, la veritat que no sé encara qui formarà l'equip. Però sí que sé que l'estan confeccionant. Crec que la renovació del Joan Carles per a mi ha sigut un punt important. Ell m'ha donat tota la confiança i ha influït que hagi fet bona feina. Quant a les jugadores, sempre és important que hi hagi un bon gruix de jugadores que segueixin perquè així per a la següent temporada pot ser més fàcil compactar l'equip.

L'ha sobtat la baixa de la Tania o ja era 'de domini públic'?

Crec que ha tancat una etapa molt important, i crec que és un molt bon moment per obrir una altra etapa i experiència. És una jugadora que la trobarem moltíssim a faltar per com és i per tot el que aportava.

L'abraçada al mig de la pista després de perdre contra el Bembibre era de tristor per la derrota o també perquè ja era conscient que no seguirien juntes?

Tot una mica.

No entrar al play-off després d'una notable segona volta va ser un cop molt dur del qual cal treure's l'espina el proper curs, o vist que al Sedis potser li tocarà refer equip un altre cop no hi tindrà res a veure?

Sí que va ser un cop dur, perquè havíem fet una molt bona segona volta, sobretot l'últim mes. Bé, i sempre hi haurà l'espina clavada i sempre intentes que la següent temporada sigui millor.

Parlava de tancar etapes en relació amb la Tania. A vostè se la nota en una fase personal i esportiva de maduresa i plenitud. Però qui realment sap com està és vostè. Com està?

La veritat és que em noto molt bé. Amb confiança, amb més experiència i maduresa, i tot això influeix a la pista.