El Barça va tornar ahir als entrenaments, després de quatre dies de festa, per preparar l'últim partit de lliga, contra l'Eibar, diumenge a les 20 h. I ho va fer pendent de Gerard Piqué, que ja va ser baixa contra la UD Las Palmas a causa d'un virus estomacal que va fer que hagués d'ingressar a l'hospital. El central català va tornar a ser baixa i es complica la reaparició per a la cloenda de la lliga.

A més, l'entrenador, Luis Enrique Martínez, està atent a l'evolució de Javier Mascherano, que ahir tampoc no es va entrenar després de lesionar-se durant l'escalfament de diumenge passat a Las Palmas. Una lesió muscular que va facilitar l'alineació del jove Marlon Santos.

El central brasiler del filial, que va debutar en lliga el cap de setmana passat, va tornar a entrenar-se ahir amb el primer equip i podria ser titular si es confirmen les baixes dels dos centrals.

En canvi, Luis Enrique recupera Sergi Roberto, per la qual cosa no haurà de tornar a improvisar un lateral dret com va fer en la dar-rera jornada: va situar d'inici l'esquerrà Lucas Digne i, quan el francès va marxar del camp per problemes físics, el seu lloc el va ocupar el portuguès André Gomes, habitual migcampista.

En acabar la sessió d'entrenament, l'Agència Espanyola de Protecció de la Salut en l'Esport (AEPSD) va fer controls antidopatge a Jordi Alba, Ter Stegen, Denis Suárez i Luis Suárez.