El colpidor relat de Núria Picas: «pensava que em quedava allà, però vaig seguir lluitant»

La muntanyenca explica en primera persona com va aconseguir arribar al camp base del Makalu amb un fort dolor, tota sola i de nit. La berguedana es troba a l'hospital recuperant-se d'una pneumònia

22.05.2017 | 19:01

Quan em vaig aixecar a les 00.00h per atacar el cim vaig notar un dolor punxant al cantó del cor. No vaig fer gaire cas, vaig pensar que era un flato i vaig tirar amunt.

Al cap de 30' el dolor cada vegada era més intens fins que ja no podia avançar. Tot i així ho seguia intentant, fins que vaig dir prou i vaig decidir tirar enrere. No vaig poder avisar als companys, de cop i volta em vaig quedar sense forces per cridar, va ser molt ràpid.

Vaig arribar a la tenda del C4, a 7.900 mts d'alçada amb molt de dolor al pit. Vaig entrar a dins i vaig estar apunt d'adormir-me però un àngel em va fer aixecar i tirar avall tot i el dolor al pit. Havia sentit moltes històries i drames en alçada.

Feia tres passes i havia de parar, em moria de dolor, era negre nit i m'estava refredant molt perquè anava molt lenta. Estava sola i el descens era complicat en aquella cota tant alta. Vaig aconseguir perdre alçada mica en mica amb un dolor insuportable.

Pensava que allà em quedava, però seguia lluitant. Vaig entrar a la tenda del C3 a 7.400m però per sort el dolor no em deixava estirar, era millor estar dreta, això em va salvar. Si m'arribo a quedar a la tenda no m'hagués aixecat.

Vaig baixar al C2 per la línia de ràpels sense el devallador, no em podia ajupir per buscar-lo i maniobrar amb les cordes. Per sort no vaig caure. Vaig arribar al C2 i em vaig tornar a posar a la tenda per estirar-me però el dolor no em va deixar, igual que al C3. Vaig continuar avall amb una opressió al pit que m'ofegava.

A les 09.00h del matí aproximadament vaig arribar al Camp Base Avançat, baixant 2.300m de desnivell amb unes vuit hores lentes, de cota 7.900 a 5.600. Ho vaig aconseguir i allà em van atendre.

De seguida em van evacuar amb helicòpter a l'Hospital Norvic de Katmandu. Pneumònia segons els metges. Ara estic estable i aviat sortiré i per sort podré tornar amb els meus.


Radiografia cedida per Núria Picas on s'aprecia la pneumònia. 
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Esports

Luis Suárez en una acció del partit.
El Barça més italià s'assegura el liderat

El Barça més italià s'assegura el liderat

Sense Messi de titular, l'equip de Valverde no va estar brillant en atac però va tapar tots els...

L'equip juvenil deixa tancat el seu grup

? Un gol de Ricard Puig a l'inici de la segona meitat va donar al Barça juvenil la...

Valverde: «Messi està bé i pensàvem que a la segona part els marcatges no serien tan forts»

Valverde: «Messi està bé i pensàvem que a la segona part els marcatges no serien tan forts»

Ernesto Valverde va explicar en acabar el partit que la sensació després del partit...

L'Atlètic salva la primera bola de partit en contra i el United es complica la vida

L'Atlètic salva la primera bola de partit en contra i el United es complica la vida

Sense Messi a l'equip titular, l'equip de Valverde no va estar brillant en atac però va tapar tots...

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema