L'Arsenal va salvar ahir el que semblava una temporada negra. Sense lluitar per la Premier i sense entrar a la Champions per primera vegada en dues dècades, però amb un títol per acabar l'any. I, a més, prenent-li al seu rival londinenc l'oportunitat de revalidar el doblet que Ancelotti va aconseguir el 2010 i convertint-se amb l'equip amb més títols d'aquesta competició històrica, amb 13.

La victòria per 2-1 contra el Chelsea va servir perquè Wenger deixés anar un somriure al final del partit: per tercera vegada en quatre anys, l'Arsenal va ser campió de la FA Cup i es converteix en el millor entrenador de la competició amb set títols.

Un gol tan històric com polèmic

La sorpresa a la final del torneig més antic del món va arribar molt d'hora, als quatre minuts del xiulet inicial, quan Alexis, en una jugada molt polèmica. El xilè es va endur la pilota amb la mà i va batre amb la dreta a Courtois, tot i que l'auxiliar va xiular fora de joc de Ramsey, que no va intervenir en la jugada. En un primer instant, l'àrbitre principal va donar el gol per vàlid per pujar el 1-0 al marcador, convertint-se en el gol més ràpid de la història de les finals de la FA Cup, marcat als 3 minuts i 49 segons. El xilè va ser l'arma més perillosa. En dues ocasions, Gary Cahill va haver de treure la pilota sota pals davant les ocasions d'Özil i Welbeck i, entremig, el mateix Welbeck va enviar un cop de cap al pal.

El Chelsea ressuscita

L'Arsenal va poder sentenciar el partit amb una part i el Chelsea va despertar en la segona. Hazard, Pedro i Diego Costa van començar a trobar-se i Cesc Fàbregas va entrar al camp a falta de mitja hora. Moses, un dels destacats d'aquest curs, es va esborrar de la final quan va simular un penal i va veure la segona groga al minut 66. El partit se li va posar encara més de cara als gunners amb l'avantatge en el marcador i jugant contra 10. Però com sol succeir, va perdonar i ho va acabar pagant. A falta d'un quart d'hora per al final, Willian, que havia ingressat poc abans per Pedro, va posar la pilota amb l'exterior al cor de l'àrea, on va aparèixer Diego Costa, que va controlar amb el pit esquivant Holding i va batre amb la dreta Ospina, que podria haver estat més encertat. No obstant això, la felicitat va durar poc, ja que tres minuts després Ramsey va desequilibrar el marcador després d'una magnífica jugada combinativa amb Giroud. L'Arsenal va tornar a perdonar amb un pal d'Özil i dos contraatacs i el Chelsea va poder empatar, però Ospina es va disfressar d'heroi i va evitar el segon gol de Diego Costa.