El cardoní Pere Marsinyach va ser el flamant campió de la Copa Alemanya 2017 de patinatge artístic, celebrada a Friburg. El bagenc va realitzar una actuació magistral que li va permetre sumar l'or perdut l'any passat.

El patinador format al Foment Cardoní va imposar-se en el programa llarg de la categoria sènior, en aconseguir sumar una puntuació de 9,9 d'estil que el va fer pujar al més alt del podi. Marsinyach va superar el campió del món de júnior 2016, l'italià Michele Sica, en aquesta modalitat però no va poder en el programa curt, on va ser segon. Tot i el favoritisme de Sica, el bagenc va sorprendre amb la victòria.

L'actuació de Pere Marsinyach va ser gairebé perfecta, sense cap errada tècnica i va agradar al jurat amb la coreografia i la seva expressió que li van valer el desitjat or.

Una prova de prestigi

Sens dubte, la Copa Alemanya de patinatge artístic és l'esdeveniment més important després del Mundial. I és que en ella hi participen els millors patinadors del món.

Pere Marsinyach va aportar un dels dos ors aconseguits per l'expedició espanyola que també va sumar una plata i un bronze. El combinat nacional va participar en la Copa amb 31 patinadors/es.

El cardoní no té límits i vol seguir sumant reptes. Per aquest motiu, el pròxim objectiu de Marsinyach serà disputar el Campionat d'Espanya que se celebrarà a Platja d'Aro a mitjans d'aquest mes de juny.

La Copa va reunir a un gran nombre de patinadors europeus i també procedents d'alguns països d'Amèrica del Sud, de les categories cadet fins a sènior.