La Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) i l'Associació de Clubs (ACB) es van reunir ahir a la seu del Consell Superior d'Esports (CSD), a Madrid, i les tres parts van acordar la creació d'una comissió conjunta de treball per debatre sobre el futur de la lliga Endesa, del qual n'està molt pendent l'ICL Manresa després del seu descens esportiu d'aquest curs.

A la reunió, l'ACB va ser representada pel seu president, Francisco Roca, i set clubs: l'Andorra, el Sevilla, el Barça, el Joventut, el Reial Madrid, l'Unicaja i el València, segons va informar la mateixa associació de clubs.

La comissió conjunta de treball entre l'ACB i la FEB, amb la mediació del CSD, es reunirà per primera vegada el proper dilluns 12 de juny a la seu del CSD. Una trobada que provoca l'ajornament de l'assemblea general de l'ACB que hi havia prevista per al mateix dia.

Segons l'ACB, la comissió treballarà per buscar una solució consensuada a la problemàtica relativa al format de la lliga, així com als ascensos i descensos entre competicions, amb especial rellevància per a la substitució de les condicions d'accés a l'ACB (quota d'entrada i Fons de Regulació d'Ascensos i Descensos) per altres criteris que compleixin les exigències de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), que va sancionar l'ACB.

En aquesta reunió, a més de l'ACB i la FEB, el CSD hi ha convidat els jugadors, representats per l'Associació de Basquetbolistes Professionals (ABP).