Toni Bou no va donar lloc a la sorpresa i, tal com va passar dissabte, va guanyar ahir en la cinquena prova del Campionat d'Espanya de trial que, per segon dia consecutiu, es va desenvolupar al Berguedà. Bou, tot i que va admetre que havia comès més errades del que és habitual en ell, va obtenir un bon marge de cinc punts sobre Adam Raga. Si en la propera prova, que tindrà lloc el 15 d'octubre a Sant Julià de Lòria, Bou obté un punt més que el pilot d'Ulldecona, ja serà campió. Curiosament, a Sant Julià és on ha tingut l'única derrota de la temporada, una tercera posició en la cursa del mundial.

Ahir, tot i la calor que feia a l'hora d'iniciar el recorregut, a un quart menys cinc d'una del migdia, amb una assequible primera zona d'escalada a la muntanya, i tot i el fet de sortir el primer, el pierenc va fer el que calia per guanyar. El funcionament del campionat provoca que els pilots hagin de fer dues passades consecutives a les zones, no dues voltes com passa al Campionat del Món. Així ,les errades que Bou va cometre en la primera passada a les zones 5 i 10 van ser corregides a continuació. Tot i així, se li va entravessar la zona 11, en la qual va acumular 10 dels 20 punts de penalització que va totalitzar.

Després del triomf va admetre que «ha estat un cap de setmana molt bo, tot i que he fallat bastant. També era perquè sortia davant i hi havia diverses zones canviades. Ha estat un cop damunt de la taula per al campionat. Tot ha sortit bé i ara falta preparar la següent cita del mundial, que serà en alçada», en concret, als Estats Units.

Sense podi per al Baix Berguedà

En la categoria de Trial 1, el gironí del Moto Club Baix Berguedà, l'entitat organitzadora, Jeroni Fajardo no va poder repetir la segona posició del dia anterior. Ahir només va poder ser sisè, tot i que conserva el tercer lloc de la general, empatat amb un Jaime Busto que ahir va ser cinquè, darrere de Bou, Raga, el gallec Jorge Casales i Albert Cabestany. En aquesta mateixa categoria, el jove Miquel Gelabert, de 20 anys i del Moto Club 2DT Vall de Lord, vigent campió d'Europa, va demostrar que té un important futur al davant amb el setè lloc. Un altre competidor del MC Baix Berguedà, el vallesà Oriol Noguera, va acabar novè.

Conde cedeix el lideratge

Una de les decepcions en la resta de les categories per als pilots de casa nostra va arribar en noies. La montbuienca Mireia Conde, guanyadora el dia anterior, va haver-se de conformar amb la tercera posició. No només va ser superada per la seva gran rival en la lluita pel títol, Berta Abellán, sinó que també li va passar davant Neus Múrcia, amb la qual cosa ara és segona en el campionat, dos punts darrere de la nova líder.

En altres grups d'edat, però, les coses van anar millor. És el cas del jove corredor de la Pobla de Claramunt i del MC Igualada Àlex Canales, que va ser segon en cadets, només superat per tres punts per Pau Menoyo. Aquest resultat permet que Canales pugui encarar les darreres curses de l'estatal des de la primera posició de la classificació general, amb cinc punts de diferència respecte de Pau Martínez, també de Gas-Gas, que ahir va ser tercer.

Difícil en Trial 2

Un altre pilot amb vinculació amb casa nostra és Aniol Gelabert, germà de Miquel Gelabert, i que també forma part del MC 2D Vall de Lord. És segon en la categoria de Trial 2 després que ahir ocupés la mateixa posició en la segona jornada a Sant Corneli. Té tretze punts de desavantatge respecte de Gabriel Marcelli, que ho té tot de cara per proclamar-se campió, però haurà de lluitar fins al final. En la mateixa categoria, Èric Miquel, també del Vall de Lord, va ser quart, i dos corredors del Piera Scan, Sergio Ribau i Gerard Trueba, van ocupar la setena i la novena posicions, respectivament.