Un dels caps de setmana més especials del curs podria ser el de l'1 d'octubre, per raons polítiques ja conegudes; és el dia previst per celebrar el referèndum a Catalunya, un fet que podria condicionar l'assistència als estadis, depenent dels horaris que s'estableixin.

Només un dels tres equips catalans jugaran al seu estadi; serà el Barça, que rebrà Las Palmas en un duel que habitualment no és pas d'alta tensió. Els altres dos, juguen a fora. L'Espanyol haurà de retre visita al Reial Madrid, i el Girona es desplaçarà a Vigo per jugar contra el Celta.

Després d'aquesta jornada, hi ha una setmana de descans, ja que es disputen els darrers partits de classificació per al mundial de Rússia. El primer partit que jugarà el Barça després de conèixer-se el presumible resultat del referèndum serà curiosament a Madrid, però no per visitar el Bernabéu, sinó el nou estadi Wanda Metropolitano, contra l'Atlètic de Madrid. L'afició matalassera no ha estat mai gaire amable amb la blaugrana i amb Catalunya en temes de política.