En el marc dels actes esportius de la festa ajor, el diumenge 10 de setembre es durà a terme a la plaça del Camp la 23a edició del tradicional torneig mixt de bàsquet a l'aire lliure anomenat Solsona Bàsquet 3x3. Es tracta de l'activitat que marca l'inici de la nova temporada del Club Bàsquet Solsona i enguany coincideix amb la celebració dels 40 anys d'història de l'entitat, que va ser fundada el 15 d'octubre del 1977.

Per tal de celebrar aquest aniversari, hi haurà una categoria especial de la competició destinada als veterans del club o del torneig. Els fulls d'inscripció es poden obtenir al web del club o mitjançant les xarxes socials de l'entitat. La inscripció té un preu 5 euros per jugador, tot i que també es pot escollir com a opció la quota de 12 euros per esportista amb samarreta reversible inclosa (el mateix model de l'any passat, fins esgotar totes les existències).

Els esportistes tindran begudes gratis, i el darrer dia per apuntar-se és el 6 de setembre, quatre dies abans de la celebració de la competició. Tots els equips inscrits hauran d'estar presents a la plaça del Camp el dia 10 a partir de les 9.30 del matí.