El Cadí la Seu comença a fer córrer la pilota i la suor. L'equip urgellenc va iniciar ahir el treball físic i tàctic amb el primer entrenament de la pretemporada. Amb les dificultats i inconvenients propis de l'altura del curs en què ens trobem -calor, estats de forma dispars, absència d'una jugadora que falta per arribar a la capital de l'Alt Urgell-, el conjunt que prepara Bernat Canut arran de la baixa mèdica de Joan Carles Pié va donar mostres, almenys, del bon ambient que es mira de generar.

A més, tant Canut com la direcció esportiva de Sedis Bàsquet, encapçalada per Pep Ribes, tenen clar, havent vist les jugadores damunt el parquet, que s'ha fet un pas endavant en talent, corpulència i amenaça de tir respecte de la temporada passada.

L'equip que disputarà per quinzena vegada la Lliga Femenina va fer una doble sessió de treball, al matí, al pavelló vell de la Seu i a la tarda, al poliesportiu d'Oliana. Aquesta mateixa pauta s'hauria de repetir avui i demà i a partir de dissabte i, sobretot, de dilluns, quan el Palau d'Esports passarà a ser l'epicentre del treball.

El tècnic del Cadí, Bernat Canut, té clar quins són els reptes d'aquestes primeres setmanes de feina, just fins poc abans del 24 de setembre, quan es disputarà la final de la Lliga Catalana: «Es tracta de posar-nos bé de cames, amarar-nos de tàctica i conèixer-nos bé entre nosaltres. Formar grup».

Canut afronta el nou repte de ser, ara per ara, primer entrenador amb «ganes i il·lusió», malgrat que «les circumstàncies ningú no les esperava i encara menys les desitjava». I destaca la «bona actitud d'integració» mostrada per les noves jugadores, especialment de les que menys referències tenien i de les que vénen de més lluny, com les nord-americanes Mehryn Kraker i Caitlyn Ramírez, que amb un parell de dies ja han tingut temps d'aprendre, encara que sigui anecdòtic, algunes paraules en català.