La Federació Espanyola de Bàsquet va confirmar ahir l'Araberri de Vitòria com a divuitè equip de la lliga LEB Or, el que ocuparà la plaça deixada per un Betis Energía Plus que ha estat readmès a l'ACB. Els vitorians, d'aquesta manera, aprofiten la possibilitat que li havia deixat oberta l'ens federatiu la setmana passada, quan va obrir un nou termini fins ahir per presentar la documentació exigida per ser equip de la segona categoria del bàsquet estatal.

Així, la federació va explicar que «s'han complert tots els requisits necessaris» per a l'admissió dels bascos, que la temporada passada van quedar enquadrats en la dotzena posició de la LEB Or i que van perdre la categoria per no presentar els papers a temps.

Sense canvis al calendari

La federació també va donar a conèixer el nou calendari de competició, tot i que no es diferencia gens de l'anterior, amb l'únic canvi de la introducció de l'Araberri en el lloc del Betis. D'aquesta manera, en la cinquena jornada, l'ICL Manresa haurà de visitar Vitòria, i els bascos jugaran al Nou Congost en la número 22, ja dins de la segona volta. L'Araberri començarà la lliga a la pista del Tau Castelló.

Ara queda per determinar el futur de dos equips més que van quedar fora de les lligues LEB per culpa de problemes en la presentació de documents. El Marín Peixe Galego i el Zornotza busquen ser admesos a la LEB Plata, la mateixa categoria del CB Martorell, que ara té setze equips. El Marín, exequip de Javi Múgica, jugava a la LEB Or l'any passat.

Fer un equip des de zero

Un cop confirmada la seva presència a la LEB Or, l'Araberri haurà de córrer ara per formar un equip des de zero quan els seus rivals ja estan disputant la pretemporada, un inconvenient important per al seu futur.

Altres equips, mentrestant, continuen conformant el seu projecte per a la LEB Or. És el cas de la Unión Financiera Oviedo, que va informar ahir del fitxatge de l'ala lituà Tadas Rinkunas, procedent del Lietkabelis, un conjunt habitual de les competicions continentals de segon ordre. És un reforç important per al conjunt de Carles Marco i Javi Rodríguez.