«El meu càrrec no és per treure ningú del seu lloc, sinó per sumar i avançar en la professionalització del club». Aquestes van ser les primeres paraules de Josep Casado, que va ser presentat ahir com a nou director general del Centre d'Esports Manresa.

Casado, que ja havia ocupat aquest lloc al club manresà entre els anys 2005 i 2009, amb Manel Sánchez com a president i amb Amador Bernabéu com a vicepresident, té tres punts per desenvolupar al Manresa. Primer, «consolidar el procés de professionalització ja iniciat per aquesta entitat centenària, amb una estructura potent i mirant que tot l'engranatge ho faci possible».

També segons Casado, «el Manresa no pot donar l'esquena a la ciutat. No només hem de potenciar els temes esportius, també, els socials. Així mateix hem d'aconseguir que el club sigui viable, que sigui autosuficient. Un altre punt que volem aconseguir és que el Manresa sigui un referent per als joves de la ciutat, també per la seva formació».

Tot això, Casado ho vol aconseguir tot i admetre que Manresa és una ciutat «tancada, però això també és un repte per a mi».

A la presentació, en absència del president, José Luis Correa, hi van ser la vicepresidenta, Lluïsa Tulleuda, i el gerent, Jesús Barón, que van destacar la manera de treballar del Manresa, sempre en equips. També altres membres de la junta van donar el seu suport al nouvingut Josep Casado.

En la seva presentació, Casado va incidir sobretot en el fet que «el Manresa no és només el seu primer equip. Hem d'aconseguir que els joves creguin en la nostra entitat en un projecte més ampli que l'esportiu en el sentit d'estar ben atesos, també els pares». «Per tot plegat he vist molt entusiasme en tots els directius i en especial en el president. La idea és créixer en molts àmbits, com he dit abans, també en el de formació; per això ja hi ha contactes amb universitats i centres que fan cicles formatius», va concretar Josep Casado.

El nou director general del Centre d'Esports Manresa va ser gerent del Club Tennis Manresa durant catorze anys, amb les presidències de Pere Massegú, Josep Maria Marcos i Carles Planes, del 1992 al 2005. També ha treballat en empreses, centres de formació i altres entitats.