L'entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, s'ha referit a la contractació d'Aymeric Laporte, que acaba d'arribar a canvi de 65 milions, i ha subratllat que "hi ha equips que es gasten 300 o 400 milions en dos jugadors", mentre que ells han invertit aquestes quantitats per portar a sis futbolistes.

"Hi ha equips que es gasten 300 o 400 milions en dos jugadors, nosaltres hem gastat 300 milions en sis. Teníem un equip en què set jugadors acabaven contracte, amb gent més gran de 30 anys, i havíem de canviar jugadors", ha argumentat Guardiola davant la premsa preguntat per la despesa d'aquesta temporada en fitxatges.

En aquest sentit, l'exentrenador del FC Barcelona ha explicat que estan obligats a "gastar" si volen "competir i estar a dalt en les competicions hem de gastar". "Algun dia, si el club ho entén així, es gastarà en un jugador 130 o 200 milions", ha vaticinat.

De moment, els únics clubs que han arribat a aquestes quantitats en el món del futbol són el mateix Barcelona, ??amb els fitxatges d'Ousmane Dembélé i Philippe Coutinho, i el Paris Saint-Germain, que va realitzar un desemborsament encara més gran per reclutar el passat estiu Neymar Júnior i Kylian Mbappé.