L'esquiador osonenc de La Molina Club d'Esports Quim Salarich participarà en la prova d'eslàlom espacial dels Jocs Olímpics de Pyeongchang, el proper dia 22 de febrer, segons va fer públic ahir la Federació Espanyola d'Esports d'Hivern. Salarich s'ha beneficiat de la plaça addicional que ha aconseguit Espanya en esports de neu, i que completa amb un altre esquiador d'alpí, dos més de fons i quatre de surf de neu.

Pel que fa a alpí, completa l'equip el basc Juan del Campo, que també competirà en la prova d'eslàlom, a part de la de gegant. Tots dos havien fet bons els criteris de les diferents federacions i del Consell Superior d'Esports.

Salarich, de 24 anys, ja va participar la temporada passada en els mundials de Saint-Moritz, en què va quedar en una destacadíssima 25a posició, després de poder competir en la segona màniga. Fa dues temporades va registrar el millor rànquing mundial d'un esquiador de l'estat en eslàlom, ja que va finalitzar en la posició número 69. Pel que fa a aquesta temporada, el novembre va pujar la podi en el segon lloc en la competició FIS disputada a Diavolezza (Suïssa) i també va ser 27è en la prova de la Copa d'Europa de Fjaetervaalen, a Noruega. La setmana que ve participa en una altra prova a Jaun (Suïssa).