Els dos exnúmero 1 del món Rafa Nadal i Garbiñe Muguruza van ser els que van passar més controls antidopatge la temporada passada, segons ha informat la Federació Internacional de Tennis (ITF), tant durant els tornejos com fora d'època de competició.

Tots dos van ser controlats més de set vegades cadascun i també van passar gairebé tantes proves altres tennistes espanyols, com Feliciano López, Fernando Verdasco i Pablo Carreño.

Pel que fa a les tennistes, Garbiñe Muguruza i Sara Sorribes van ser les úniques espanyoles a les quals l'associació de tennistes va demanar més de quinze controls durant el 2017. Lara Arruabarrena va fer entre quatre i sis proves antidopatge en competició i més de set fora. Carla Suárez, entre quatre i sis, tant dins com a fora del torneig.

L'actual líder l'ATP, el suís Roger Federer, també va ser sotmès a més de quinze controls, com altres jugadors que es troben a la part alta de la classificació mundial, com el croat Marin Cilic, el búlgar Grigor Dimitrov o l'alemany Alexander Zverev, que segueixen Nadal a la classificació mundial. Precisament, el mallorquí es va mostrar d'acord amb la idea d'una de les empreses de Gerard Piqué de canviar el format de la Copa Davis.