Prohibides les pizzes i el menjar porqueria. Aquesta va ser una de les primeres normes que va imposar Pep Guardiola quan va agafar les regnes del vestidor del Manchester City. El santpedorenc, com ja havia fet a Barcelona i a Munic, volia controlar fins a l'últim detall, i la dieta dels futbolistes és una part fonamental de la preparació.

Com passava al Camp Nou, els jugadors del City sopen junts després dels partits, esmorzen plegats abans d'entrenar i, a vegades, també dinen junts. Ho fan a la ciutat esportiva del City, on hi ha zones sense wifi per petició de Guardiola, que pretén així afavorir la interacció entre els futbolistes, a qui obliga a parlar anglès entre ells per evitar els clans, segons explica el Daily Mail.

Per millorar la comunicació, Guardiola també va demanar que el nou vestidor del City, inaugurat a principi de temporada, fos circular. Així, tots els jugadors es poden veure. Però aquesta estança de l'estadi, el santuari dels futbolistes, amaga més simbolismes. Guardiola n'ha cuidat fins l'últim detall. «Algun van néixer aquí, altres arriben aquí, però tots ho anomenem casa», és la frase inscrita a les parets del vestidor. El bagenc va escollir aquest fragment d'un poema de Tony Walsh dedicat a les víctimes de l'atemptat del Manchester Arena per estrényer els lligams entre els seus jugadors i la ciutat. A Guardiola, a més, l'incident el va tocar de prop: la seva parella, Cristina Serra, i les seves filles, van sortir il·leses del concert d'Ariana Grande, el 22 de maig de l'any passat, on hi va haver 22 víctimes. Un esdeveniment que va trasbalsar Manchester i que Guardiola vol que els seus jugadors tinguin present.

Però la connexió amb la ciutat i amb els aficionats va més enllà. Abans dels partits, als intestins de l'Etihad Stadium, hi sonen cançons d'Oasis, el grup de Noel Gallagher, un dels seguidors més il·lustres del City. I de camí a la gespa, tallada a la mida que exigeix Guardiola, els futbolistes passen per un renovat túnel de vestidor: és transparent i permet que en tot moment es vegi la tribuna i les grades, fent més propera la connexió del públic amb els seus ídols.