Una victòria i un segon lloc en tres dies. Aquest és l'excel·lent botí que s'ha emportat la corredora de RSM Spain Laura Orgué en el seu debut aquesta temporada, a la Transvulcania 2018. Després del segon lloc que va aconseguir dijous en l'exigent Quilòmetre Vertical nocturn, ahir al matí, la igualadina es va imposar amb total autoritat a la mitja marató, per davant d'Eli Gordón, segona, i Christel Dewalle, tercera.

Laura Orgué va dominar de cap a cap una cursa de 24,28 km, amb sortida al far de Fuencaliente, que discorria per l'emblemàtica ruta dels volcans a la illa de Palma.

La versió curta de la Transvulcania acumula un desnivell positiu de 2.097 m i un negatiu de 689 m.

Al final de la mitja marató, Laura Orgué comentava que «la cursa ha anat molt bé. Eren 17 quilòmetres de pujada sostinguda i 2.200 metres de desnivell. La pujada era molt llarga i m'he trobat molt còmoda. He agafat un ritme adequat i en la segona part de la pujada he arrencat una mica més i he tret diferències. Ha estat llavors quan he fet forat amb Dewalle, que anava segona. La baixada ha estat molt curta i m'he trobat perfectement. Estic feliç perquè he gaudit molt de la cursa. Ha estat un gran inici de temporada que em motiva per continuar». Laura Orgué té previst tornar a competir a final de mes a la mítica marató de Zegama.