Mai abans, en les 47 edicions de la Nit de l'Esportista, un atleta de pista havia guanyat el premi absolut de la festa anyal de l'esport manresà. Anit, Mònica Clemente, saltadora de perxa de l'Avinent Manresa, va trencar les estadístiques i va alçar el guardó que l'acredita com a millor esportista manresana i que li va lliurar l'alcalde de la ciutat, Valentí Junyent, entre els aplaudiments generals del públic. La gesta de Mònica Clemente, una de les dominadores de la perxa estatal, de superar diversos cops el rècord d'Espanya sub-23 (el té ara en 4,35 m) és també un reconeixement al bon treball que està fent el Club Atlètic Manresa, sobretot en el vessant femení de l'atletisme, que ha aconseguit un any més la permanència a la Divisió d'Honor.

Darrere de Mònica Clemente, molts mèrits també de dos gimnastes de l'Egiba, Andrea Carmona i Thierno Boubacar, i en tercera posició la parella de ball del Royal Dance Guillem Pascual i Rosa Carné, finalistes a l'europeu de llatins.

La 48a edició de la Nit de l'Esportista era organitzada pel Beisbol Club Manresa, coincidint amb el seu 25è aniversari. Aquesta entitat va passar el relleu al Manresa Futbol Sala, que serà l'amfitrió de la festa el 2019, quan el club complirà 40 anys.

La gala va incloure l'actuació de Maria Arenzana, cantant lírica i de jazz, pianista i compositora dels himnes del Beisbol Club Manresa, acompanyada per Gustavo Fantino Quartet.

Premi Bages per a Gallego

La nit, que va tenir un ritme considerablement superior al de les darreres edicions, va començar amb l'entrega del Premi Bages, destinat al millor esportista de la comarca, al tècnic surienc David Gallego. Tot seguit van arribar el premi a la dedicació, per a Manel Estiarte, i el guardó Andreu Vivó a l'esport escolar, a les germanes Kautar i Laila Azraf. Va seguir el guardó als Special Olympics per a Iván Mejías, de l'equip de bàsquet de La Salle Ampans. Tot seguit, va arribar el premi a la trajectòria, coincidint amb la seva retirada, a Gaspar Ventura, i al patrocini de Proto-Tech Group, recollit pel president del CE Manresa, José Luis Correa.

Pel que fa a la millor entitat, el premi per al Gimnàs Egiba va ser entregat a Xavi Casimiro, Miriam Font i Lluís Márquez. El millor directiu va ser Manel Artero, president de la Pirinaica, i el millor entrenador, Àngel Peirón, tècnic del CN Minorisa femení de waterpolo. El guardó al millor àrbitre va recaure en la jutgessa de natació en aigües obertes Anna Garcia. A continuació es va viure el premi especial al millor equip, que du el nom de Vicenç Comas i que va ser entregat per Valentí Junyent i Pilar Goñi al Bàsquet Manresa. Va recollir el guardó el president, Josep Sàez. Van competit amb l'equip de bàsquet el Manresa FS, el CN Minorisa femení i l'Egiba.

En el tram final de la vetllada, es va fer entrega dels premis a l'atleta Manela Martínez, com a millor esportista màster, i al judoka David Roca. El premi al millor esportista jove va ser per a l'atleta Toni Baños, seguit de la gimnasta Lorena Medina i dels saltadors de trampolí Robert Vilarasau i Marina Chavarria.

Després de la gala, Clemente va admetre que «no m'ho esperava, m'ha fet molta il·lusió i això em posa pressió per continuar millorant. Aquest és el meu millor any i ho he d'aprofitar per continuar creixent». De cara als Jocs del Mediterrani, «no sé quina competició hi haurà i quins saltadors portaran els altres països».

MILLOR ESPORTISTA

1. Mònica Clemente (atletisme)

2. Andrea Carmona i Thierno Boubacar (gimnàstica)

3. Guillem Pascual-Rosa Carné (ball esportiu)

PREMI BAGES (Trofeu Manel Estiarte)

David Gallego (tècnic de l’Espanyol, ha debutat aquesta temporada a Primera Divisió amb el primer equip espanyolista; també ha pujat a Segona B amb el filial de l’Espanyol)

MILLOR ESPORTISTA JOVE

1. Toni Baños (atletisme)

2. Lorena Medina (gimnàstica)

3. Marina Chavarria i Robert Vilarasau (trampolí)

ESPORTISTA MÀSTER

1. Manela Martínez (atleta/Avinent CA Manresa) i David Roca (judoka/Esport7)

CATEGORIA ESCOLAR (Premi Andreu Vivó)

Germanes Kautar i Laila Azraf (cros). Per la seva impecable trajectòria en les proves de la fase comarcal de cros escolar organitzada pel Consell Esportiu del Bages i la seva brillant actuació a la Final Nacional de cros dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya

CATEGORIA SPECIAL OLYMPIC

Ivan Mejias (bàsquet/La Salle Manresa)

PREMI AL PATROCINI

Proto-Tech Goup (CE Manresa)

MILLOR EQUIP ABSOLUT (Premi Vicenç Comas)

ICL Manresa (ascens a l’ACB)

MILLOR ENTITAT (Premi AE La Salle Manresa)

Club Gimnàs Egiba. Ha tancat la temporada amb uns resultats espectaculars com ara el triomf a l’estrena de la lliga femenina de Primera Divisió; també té resultats molts bons dels seus gimnastes en altres competicions estatals i internacionals; supera els 600 esportistes

MILLOR ENTRENADOR (Premi Josep Maria Montfort)

Àngel Peirón (waterpolo). Tècnic de l’equip femení de waterpolo del CN Minorisa

MILLOR DIRECTIU

Manel Artero (FC Pirinaica)

PREMI JOSEP VILA VALLDAURA (especial del jurat)

Gaspar Ventura. Llarga trajectòria a les banquetes de waterpolo

PREMI JOSEP MARIA PINTÓ (dedicació especial)

Manel Sánchez (expresident del CE Manresa, té un museu particular on es recull la història del centenari llarg d’any d’aquesta entitat manresana)

PREMI JUTGE-ÀRBITRE (Premi Rafel Vilaseca)

Anna Garcia (natació)

PREMI CAMPIONS

ICL Manresa (bàsquet), Gimnàstic femení (futbol), UE Balconada (futbol), Manresa FS (futbol sala), Egiba (gimnàstica), Manresa RC B (rugbi), CN Minorisa (triatló), CN Minorisa femení (waterpolo), Sub-16 femení Avinent (atletisme), Sub-16 masculí Avinent (atletisme), Relleu femení 4x100 sub-18 (atletisme), La Salle sub-21 (bàsquet), Cadet Preferent Manresa 2015 (bàsquet), Juvenil B CE Manresa (futbol), Veterans CE Manresa (futbol), Cadet masculí Esport7 (judo), Catalunya central sub-16 (rugbi)