La UEFA, a través del Comitè de Disciplina, ha decidit desqualificar Rússia de l'Eurocopa a causa dels incidents que hi va haver dissabte passat a Marsella després del partit contra Anglaterra (1-1). De tota manera, aquesta decisió ha quedat en suspens i tan sols serà executada si els aficionts russos protagonitzen episodis violents a a dins dels estadis.

L'organisme, que es va reunir a París ahir, va imposar a més una sanció econòmica amb la xifra de 150.000 euros que haurà d'abonar la Federació Russa pels incidents registrats a l'estadi Velòdrom.

El Comitè de Disciplina també va decidir imposar la molt peculiar "desqualificació en suspens" a la selecció russa en virtut de l'article 20 del reglament disciplinari. "Si es repeteixen els incidents i amb una naturales similar als de dissabte, amb disturbis causats per l'afició i dins dels estadis de l'Eurocopa, la selecció russa serà expulsada".

El comitè ha indicat que la seva decisió es refereix exclusivament als fets que van tenir lloc a dins de l'estadi i que van provar obertura d'un expedient per enfrontaments violents, comportament racista i ús de bengales i altres materials de característiques pirotècnques". La UEFA ja havia amenaçat Rússia i Anglaterra pel comportament dels seus seguidors, que han estat molt violent fora dels estadis.

Rússia juga avui, a Lille, contra Eslovàquia, i a Lens (a només 40 km de distància) Anglaterra se les haurà amb Gal·les, dijous. Lens ha decidit limitar la venda a la ciutat d'alcohol. La Federació de Rússia va acceptar ahir la sanció de la UEFA, tot i que la va considerar "extremadament severa" i per les accions de "certs individus".