Sis persones, membres d'un grup criminal especialitzat en cultiu de marihuana, han estat detingudes pels Mossos després de desmantellar una plantació a l'interior de quatre immobles situats en diverses poblacions del Vallès Occidental, on es van comptabilitzar 250 plantes i material i estris per a cultivar-les. Els detinguts també tenien una plantació al Pont de Vilomara, segons van explicar ahir els Mossos d'Esquadra.

Els detinguts són tres dones i tres homes, tots de nacionalitat espanyola, i diversos amb antecedents policials per fets similars. Un ha ingressat a presó de manera provisional.

Els fets es remunten al 30 d'abril, quan, en un control rutinari, els Mossos van aturar un vehicle amb dos ocupants que duien una sèrie d'objectes que s'usen habitualment en el cultiu de marihuana. Els agents van trobar una gran quantitat de bombetes elèctriques, garrafes de fertilitzant, un regulador de potència, llistes de material per fer instal·lacions elèctriques i d'aigua, etc. Els dos ocupants, que van ser detinguts, van confessar que el material era per a una plantació de marihuana que es trobava al Pont de Vilomara.

Els agents van iniciar una investigació per determinar si darrere d'aquesta plantació hi havia un grup organitzat actiu a la zona. Els investigadors van saber així que existia un grup de gent que treballava de manera coordinada i que s'ocupava de plantacions de marihuana situades en diverses cases del Vallès Occidental.