Un conductor, veí de Moià, Pere Grané Solà, de 79 anys, va morir ahir a la tarda, 4 minuts després de les 5, en xocar frontalment amb un altre vehicle després d'haver circulat en direcció contrària per la variant de Manresa. En el sinistre, tres vehicles més s'hi van veure implicats i dues persones van resultar ferides, segons el Servei Català de Trànsit.

Concretament, l'accident va tenir lloc al punt quilomètric 27, al mig de la pujada de Sant Pau. Per causes que s'estan investigant, el vehicle de la víctima va entrar en alguns dels accessos anteriors de la C-55 en sentit contrari i no es va aturar, tal com mostra una imatge que ens ha enviat el manresà Sergio Martín, testimoni dels fets. A la foto, es veu el cotxe, un Fiat de color vermell, per l'altra banda de la mitjana, abans de l'accés al polígon dels Trullols i de Bufalvent.

Martín circulava per la nova variant desdoblada de Manresa, per la calçada en sentit Barcelona. «Jo anava al cotxe amb el meu pare. Ens hem col·locat en paral·lel al seu costat i hem intentat avisar el conductor del seu error, fent-li senyals amb les mans i encenent els quatre llums intermitents», va explicar poc després del sinistre Martín a aquest diari. «Però no ens veia. Era un senyor gran i tota l´estona mirava endavant, a una velocitat no gaire alta, entre 50 i 60 km/h», va afegir.

«És una variant molt transitada i, per l´altre carril, en sentit contrari al seu, passaven un munt de cotxes i camions. I pel mateix carril on anava, també es va trobar de cara cinc o sis cotxes, que el van esquivar com van poder», va dir. «Fins que, a l´inici de la baixada de Sant Pau, he vist com picava frontalment amb un altre cotxe. Darrere, xocaven tres o quatre cotxes més». Martín es mostrava abatut: «sento molta impotència. He intentat avisar aquest senyor però al final ha passat el que ja es veia a venir».

De resultes del xoc, els Mossos d'Esquadra van haver de tallar la circulació de la C-55 en sentit nord i el trànsit es va desviar per l'interior de Manresa. La cua de vehicles es va allargar uns 8 quilòmetres, fins al punt quilomètric 18.5, al terme de Castellbell i el Vilar.

Estat en què van quedar els vehicles sinistrats. A l'esquerra, el cotxe de la víctima mortal. Foto: Plataforma No Més Morts a la C-55.

Les dues persones que van necessitar atenció mèdica van patir ferides lleus i van ser traslladades pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a l'Hospital de Manresa.