Els grups municipals de la CUP i Despertem, a l'oposició a Sant Salvador de Guardiola, van criticar ahir "la mala gestió" de l'alcalde, Albert Miralda (CiU), a l'hora d'afrontar el conflicte per l'assetjament d'un grup de veïns del Calvet al centre de menors de L'Estrep. L'Ajuntament va fer públic després un comunicat en què defensa el marc de consens amb què s'ha resolt la problemàtica i condemna qualsevol mostra de racisme i xenofòbia.

En el seu manifest, la CUP i Despertem se solidaritzen amb L'Estrep "i les persones agredides per atacs xenòfobs i violents". Segons els dos grups, "la gestió de l'alcalde Miralda i l'equip de govern ha estat poc ferma i decidida alhora de fer front a la situació". Per als dos partits, l'alcalde "no ha rebutjat frontalment l'assetjament" i només ha estat capaç de "cridar a la calma". El comunicat afegeix que "la mala gestió d'aquest episodi de violència contra L'Estrep ha donat una mala imatge del nostre municipi i especialment del barri del Calvet, on la gran majoria de veïns i veïnes no tenen res a veure amb els atacs i amenaces". La CUP i Despertem demanen que, a partir d'ara, l'Ajuntament prengui mesures per fer pedagogia entre la població i per establir llaços de connexió entre centre i veïns.

Per la seva banda, l'Ajuntament, en un comunicat, va refermar el seu compromís amb "el marc de consens i la línia d'actuació conjunta" acordada dimarts passat en la reunió mediadora al Palau Firal de Manresa. "L'Ajuntament ha estat fent i farà tot allò que estigui a les seves mans per assegurar que el camí encetat avança amb la finalitat de resoldre un conflicte que no beneficia cap de les parts afectades", deia el comunicat, que condemnava de nou "qualsevol acte racista i xenòfob que pugui tenir lloc a casa nostra" i mostra el seu suport "a la funció social cabdal i imprescindible dels centres d'acollida". També, a qualsevol iniciativa per expressar públicament el rebuig al racisme, en referència implícitament a la concentració convocada per a avui, a les 7 de la tarda, a la Plana de l'Om de Manresa.