Una setmana després que una àvia de Súria aparegués assassinada en una zona d'horts del municipi, la hipòtesi principal amb què treballa la investigació és que la dona va morir a mans del surienc que poc després es va suïcidar a Piera. L'home hauria causat la mort de l'anciana en el moment d'atracar-la per robar-li diners.

La connexió entre totes dues morts s'investiga des del mateix dia en què van aparèixer els dos cadàvers, l'un a Súria i l'altre a Piera. Ara, una setmana després, segons ha pogut saber aquest diari, la hipòtesi que pren més força és que el suïcida de Piera va ser l'autor dels fets i que el mòbil del crim va ser l'atracament. Tot i que els Mossos no descarten altres possibilitats, la investigació s'encamina ara cap aquesta direcció.

D'aquesta manera, els investigadors treballen amb la hipòtesi que l'home, afectat per problemes recents de drogodependència, va atracar la víctima al carrer perquè buscava diners. Tots dos vivien al barri dels Joncarets de Súria, a dos carrers de distància. Durant l'assalt, l'home va acabar causant la mort de la dona, que tenia 81 anys d'edat. Posteriorment, segons considera la investigació, hauria carregat el cadàver al cotxe i l'hauria abandonat a una zona d'horts situada entre el riu Cardener i la carretera d'accés a Súria. Seguidament, va fugir en vehicle fins a una urbanització de Piera, on viu una persona amb qui mantenia una relació. Un cop allà, va acabar traient-se la vida, afectat pel que acabava de fer a Súria.

La investigació, que continua sota secret de sumari, es preveu llarga i, tot i que ara per ara se centra en reunir les proves que confirmin aquesta hipòtesi principal, els Mossos no volen acabar de descartar altres possibilitats.

La dona, Leonor Muñoz, va aparèixer morta divendres al matí, amb signes de violència, a sota de l'antiga cinta transportadora de la mina, el mateix lloc on l'homicida havia abandonat el cadàver. L'anciana estava desapareguda des del dia abans al vespre. Havia estat vista per última vegada passejant per Súria cap les 7 de la tarda. A 2/4 de 9, encara no havia tornat a casa, situada al barri dels Joncarets, de manera que el seu marit va donar l'alerta de desaparició. L'equip de recerca la va estar buscant sense èxit tota la nit fins que, a les 8 del matí, un hortalà va descobrir el cos.

El mateix dia va aparèixer mort per suïcidi el seu presumpta homicida, Isidoro Mata, de 40 anys, conegut a Súria perquè formava part del comitè de treballadors d'Iberpotash, que havia arribat a presidir. Els seus companys van explicar que darrerament estava afectat per una ruptura sentimental i que en les últimes setmanes se l'havia vist «alterat i nerviós».

Dijous, en el mateix moment que va desaparèixer Leonor Muñoz, els Mossos van irrompre per la força al domicili d'Isidoro Mata, també als Joncarets, perquè un veí hauria estat testimoni dels fets, tot i que no havia pogut identificar la víctima. Els agents no van trobar ningú a casa d'Isidoro Mata i van escorcollar l'habitatge. Hores després, apareixia mort a Piera.