El PSC de Sant Joan de Vilatorrada va enviar aquest dijous un comunicat criticant l'actuació que té el govern municipal (CiU-ERC) en el conflicte laboral que té, d'una banda, amb la Policia Local, i, de l'altra, amb la resta de la plantilla, generat en tots dos casos per qüestions laborals i salarials.

La portaveu socialista, Èlia Tortolero, assegura en el comunicat que el govern «només veu números» a l'hora de tractar amb el personal municipal i critica la «manca d'interès» que l'alcalde, Gil Ariso, i el regidor d'Hisenda, Ignasi Lladó, han mantingut en les negociacions amb els representants dels treballadors públics.

Pel que fa a la qüestió plantejada amb els agents de policia, que han denunciat les condicions salarials i de treball que tenen, Tortolero afirma que els policies «no només pateixen per qüestions de conveni, sinó que el cos municipal està sotmès a pressions constants per treballar més hores en determinats actes com la Cursa Barcelonista, coincidint amb què el regidor d'Hisenda i el de Seguretat Ciutadana són socis de la Penya Blaugrana». El PSC qualifica aquest fet com «una instrumentalització del cos de policia per a fins propis d'entitats lligades amb el govern», denuncia.

En un comunicat enviat aquesta setmana, el sindicat SAP-PL denunciava «les condicions de treball precàries de la plantilla de la Policia Local de Sant Joan i la manca de voluntat negociadora» de l'Ajuntament. Els agents alertaven que «el servei diari policial depèn de la professionalitat i el sobreesforç dels membres del cos». Segons el sindicat, la policia de Sant Joan és la pitjor pagada de tots els pobles semblants del Bages, amb un còmput d'hores molt alt. L'Ajuntament, a més, «ha incomplert acords», segons afegia.