L'Ajuntament de Navarcles creu que la majoria d'incendis que han afectat les últimes setmanes la nau abandonada de Mabsa han cremat en somort i, per tant, no han estat intencionats. L'únic incendi que sí que hauria estat provocat hauria estat el primer, a mitjan abril passat. Malgrat extingir-se, des de llavors l'incendi hauria continuat cremant en somort fins a revifar-se tres vegades, a causa de l'alta presència de palla i de brossa. La primera revifalla va tenir lloc el mateix mes d'abril i les altres dues aquest maig (la darrera de les quals dijous).

Així ho va explicar ahir a aquest diari el regidor de Governació de Navarcles, Ramon Serra, que va explicar que el consistori ha fet conjuntament aquest anàlisi amb els Bombers. Segons Serra, la primera vegada, el foc hauria estat provocat, de forma accidental o intencionada, per un grup de joves que s'hauria introduït a l'antiga nau, «malgrat el perill que representa», segons Serra.

El regidor lamenta que, actualment, l'Ajuntament no pot intervenir a la nau perquè no té propietari, ja que l'empresa continua en procés concursal. «Fins que no es resolgui la subhasta, no ens podrem adreçar al nou propietari i dir-li que aquest edifici necessita un enderroc», va manifestar.