Un jove d'Artés de 26 anys d'edat, David Gràcia Llobet, ha mort a l'hospital de Calgary (Canadà) en no poder-se recuperar de les greus ferides que va patir dimarts en un accident quan estava visitant la zona del llac Louise, al parc nacional de Banff. El jove artesenc va rebre l'impacte d'un arbre en mal estat, que va caure d'una alçada d'entre 80 i 100 metres.

Els fets, segons han explicat fonts familiars a aquest diari, van tenir lloc dimarts a les 9 del vespre (la 1 del migdia, hora local). Gràcia es trobava de vacances a Canadà, on havia anat a veure un amic. Tots dos estaven visitant aquell dia la zona del llac Louise, a la província d'Alberta.

En el moment de l'accident, els dos joves es trobaven al fons d'una zona d'escalada molt popular, l'Outhouse Wall, mirant com els escaladors pujaven per la paret.

De cop i volta, un arbre que estava en mal estat va caure des de la part superior del barranc. L'arbre es va precipitar al buit i va anar a impactar contra tres joves, un dels quals, l'artesenc, va resultar ferit de caràcter crític. Els altres dos van resultar ferits lleus.

El jove artesenc, després de ser atès pel personal mèdic d'un helicòpter al lloc dels fets, va ser traslladat a un hospital de Calgary, on va ingressar en estat crític. El jove, però, no s'ha pogut recuperar de les greus ferides i ha acabat morint posteriorment.

Fonts familiars han explicat que ja s'ha fet la donació d'òrgans i que s'han iniciat els tràmits de repatriació. Informàtic de professió, David Gràcia era natural d'Artés, on continuava vivint actualment.