La model i cantant Carla Bruni, parella de l'expresident francès Nicolas Sarkozy, defensa la manera en què la periodista Valérie Trierweiler va reaccionar després de conèixer-se que l'actual president, François Hollande, li havia estat infidel, segons relleva la revista Challenges.

La revista va filtrar ahir una part de les declaracions de l'antiga primera dama incloses en el llibre de Philippe Labi Vie Privée-Vie Publique. Un voyeurisme d'état. Le roman vrai des Présidents (Vida privada-vida pública.Un voyeurisme d'Estat. La veritable novel·la dels presidents).

Segons Bruni, el llibre Merci pour ce moment (Gràcies per aquest moment), en el qual Trierweiler va relatar el seu pas per l'Elisi i la seva crisi de parella amb Hollande, respon en primer lloc, "a una humiliació". "La infidelitat és una cosa ja de per si mateixa dolorosa, encara més quan aquesta infidelitat és pública", assegura la model, per a qui "cap altra dona hauria suportat el xoc que va suposar" aquest engany.

Trierweiler, segons el parer de Bruni, "és una dona del seu temps, que es va veure en un lloc sense haver estat preparada. És una periodista, no una personalitat pública", que no coneixia aquestes "onades incessants de difamacions", i que va acabar sentint-se "extremadament sola".

A l'Elisi, només amb amor

L'Elisi "no és un lloc al qual es pugui anar sense amor. Heus aquí, al meu entendre, el que explica el seu llibre. I quan va passar aquesta història (d'infidelitat), es va enfonsar", conclou en el llibre de Labi, que sortirà a la venda la setmana que ve. La parella que formen Sarkozy, actual líder de l'oposició conservadora de França, i Bruni, segons destaca la revista francesa, ha fet de la comunicació mediàtica un element clau, de manera que aquesta defensa inesperada de l'exparella d'Hollande és vista com un atac indirecte al president.

Exemple d'aquesta estratègia, per a Challenges, són també les fotografies publicades per Paris Match sobre les seves vacances a Còrsega, que alhora que mostren una aparent vida "de somni" critiquen de forma subliminar l'actual president d'"amagar-se" i ocultar tant el seu lloc de descans com els seus acompanyants.