Una dotzena d'entitats encapçalades per l'Associació Sociocultural Xarxa Manresa, l'Ajuntament de Manresa i la direcció general d'Afers Religiosos de la Generalitat, reconeixeran amb un acte la dedicació del president de l'Associació Cultural Islàmica del Bages, Abdellah Hammouch, a la integració de la comunitat musulmana. Aquest reconeixement vol evidenciar el treball de Hammouch per donar a conèixer els valors de l'Islam de forma positiva i la seva aposta pel diàleg intereligiós. Els promotors del reconeixement consideren que el president d'aquesta entitat musulmana ha tingut un paper 'determinant' per aconseguir que la presència de la comunitat islàmica a Manresa no hagi estat mai problemàtica.

La religiosa de la comunitat dominica de Santa Clara, Sor Lucía Caram, explica que Hammouch ha obert un nou camí i noves formes per afavorir la integració de la comunitat musulmana. En destaca que ha estat el promotor de l'obertura de la mesquita Al Fath, la primera de l'estat espanyol que en inaugurar-se va fer una jornada de portes obertes. També ha estat en aquesta mesquita on s'han fet les primeres pregàries intereligioses.

Normalment, explica Caram, la comunitat musulmana apareix als mitjans de comunicació com a protagonista de conflictes. Per això, l'homenatge pretén oferir una visió positiva d'aquesta confessió religiosa a partir de l'exemple de Hammouch.

L'acte de reconeixement, que tindrà lloc el dia 19 de gener, inclourà la projecció d'una semblança del personatge, a partir d'imatges i fotografies que mostren la tasca que ha dut a terme. Posteriorment hi intervindran un representant de la comunitat de diàleg intereligiós de Manresa i d'una de les entitats que s'han sumat a l'homenatge. Després de lliurar-li una placa intervindran l'alcalde de Manresa, Josep Camprubí, i la directora general d'Afers Religiosos, Montserrat Coll.

Les entitats i col·lectius que s'han sumat al reconeixement són el Centre Budista Kagyu Samye Dzong, el Centre Budista Sakya Tashi Ling, l'Associació Brahma Kumaris, la Comunitat Bahá´í de Manresa, el Grup de Diàleg Interreligiós, el Grup de meditació Zen, els Jesuïtes de La Cova de Sant Ignasi, les Dominiques del Convent de Santa Clara, els Germans de Sant Joan de Déu, Justícia i Pau i l'Associació Cultural Argentina.