La Federació d'Associacions de Veïns de Manresa considera que l'Ajuntament no valora prou el seu treball ni l'esforç que fa. Avui, la Federació de Barris i el consistori signaran el conveni de col·laboració que permet a l'entitat veïnal tirar endavant els seus projectes. Hi ha hagut una retallada i dels 100.000 euros que va rebre l'any passat s'ha passat als 95.000.

El president de la Federació de Veïns, Enric Martí, ha assegurat que el disgust de l'entitat "no és tant pels diners. Ja sabem que passem moments complicats, però mereixem una millor atenció i que se'ns doni més facilitats".

En opinió de Martí els diners que rebran són pocs tenint en compte la feina que porta a terme la Federació i el projecte del Pla Comunitari que administra. Tot plegat "puja a molts més diners que els que rebem, i s'ha de tenir en compte que el treball de l'entitat i de les associacions de veïns té una incidència a la ciutat". Per aquest motiu "pensem que se'ns hauria de mirar amb una mica més d'estima i valorar l'esforç que fa la gent". Considera, també, que els diners que rep de l'Ajuntament es redistribueixen a la ciutat a través dels diferents projectes que impulsa la Federació. El conveni també permet a l'entitat veïnal tenir contractades tres persones, dues d'elles a jornada completa.

Els últims anys la Federació d'Associacions de Veïns ha vist com l'Ajuntament li retallava més de la meitat de la subvenció. El 2008 era de 200.000 euros, l'any passat va ser de 100.000 i aquest any es quedarà en 95.000.

També aquesta setmana s'ha signat el conveni per fer rutllar les biblioteques de barri. L'import puja a 42.000 euros, una xifra igual a la de l'any passat. 34.000 els gestiona la mateixa Federació de Barris i la resta van a les associacions de la Font dels Capellans i les Escodines.