L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, va presentar ahir la seva candidatura a presidir Unió Democràtica als militants i simpatitzants de Manresa i el Bages, un territori que es decanta més aviat per la candidatura oficial de Josep Antoni Duran i Lleida. L'acte es va celebrar a la seu del partit a Manresa, on Vila d'Abadal va assegurar que "no anem contra Duran i anem contra ningú, sinó a favor d'Unió i el país". A la xerrada hi van assistir una desena de persones, entre les quals els principals dirigents locals i comarcals.

Sacsejar el partit i convertir-lo en una força declaradament independentista són els dos principals eixos que defensa Vila d´Abadal. «La societat demana uns partits més oberts, més democràtics». Per això proposa recuperar l´esperit dels orígens del partit, «que era molt democràtic i en part assembleari en el bon sentit de la paraula. Cal que sigui útil per fer política als ulls de la societat».

Pel que fa a la qüestió nacional va assegurar que discrepa que Unió defensi encara avui la Confederació d´Estats Ibèrics. «El que ha de defensar avui és la Confederació dels Estats Europeus i formar part d´Europa com a estat propi. Tenim prou entitat i musculatura per ser un país important d´Europa», va sentenciar.

Unió Democràtica celebrarà aquest cap de setmana a Sitges el seu 25è congrés. Vila d´Abadal ha estat la sorpresa al presentar una candidatura alternativa a la de Duran i Lleida, dirigent de la formació els últims 30 anys. Va considerar que pel sol fet de presentar-se ja ha sacsejat el partit, tot i que va admetre que canviar sempre costa. En el cas de Manresa i el Bages Regió7 ha pogut saber que hi ha militants que combreguen amb el missatge de l´alcalde de Vic, sobretot el de país, però que s´imposa la candidatura oficial. En aquest sentit Vila d´Abadal assegurava que després del congrés la seva candidatura continuarà treballant «amb l´objectiu de renovar el partit i treballar per la llibertat i la sobirania».

Unió Democràtica a Manresa i al Bages prepara un autobús per assistir al congrés de Sitges. «Tenim ganes de ser-hi, treballar i involucrar-nos més amb el partit» assegurava la presidenta del comitè local i regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Sánchez.

Pel que fa a les relacions entre Manresa i Vic, Vila d´Abadal va afirmar que són molt bones, i que les ciutats de la Catalunya interior «estan claríssimament obligades a treballar per un projecte de país en el qual hi podem dir molt».