Un any després que CiU assumís el govern de l'Ajuntament de Manresa, la gestió de la ciutat ha empitjorat per a la meitat dels ciutadans, i només una petita part considera que ha millorat. Aquesta és la conclusió d'un sondeig telefònic realitzat per Regió7 a 100 persones triades a l'atzar. La mostra no és prou precisa per treure conclusions estadístiques, però sí que permet identificar clarament els corrents d'opinió.

L´Ajuntament de Manresa no s´escapa del descrèdit general que pateixen les administracions a causa de la crisi. La seva gestió ha empitjorat molt segons el parer de 21 persones enquestades. Ha empitjorat una mica per 27 més, i està igual per 39. Sumada tota la gent que opina que està igual o que ha empitjorat dóna que 87 de les 100 persones enquestades no han trobat cap canvi amb el nou govern a l'Ajuntament de Manresa, o bé que la situació ha empitjorat. Només 10 creuen que ha millorat una mica i 3 que ho ha fet molt.

El passeig, la zona més atractiva de Manresa

El passeig de Pere III és, de llarg, el punt més atractiu de Manresa, davant del parc de l'Agulla, espais com el Kursaal i el nucli antic i els punts històrics de la ciutat. Aquest és el resultat de l'enquesta a 100 manresans quan se'ls ha demanat què és el més atractiu de Manresa.

El més significatiu del cas és que el Passeig ha estat l'opció triada per 44 persones, mentre que la del carrer de Guimerà, un dels carrers comercials per excel·lència i que és a tocar del Pere III, ha estat l'opció escollida tan sols per 9 persones. La gran diferència entre els dos espais és que el Passeig és, sobretot ara a l'estiu, bàsicament per a vianants, mentre que el Guimerà és un híbrid en aquest sentit. Al final del carrer, tocant a la Muralla, els vehicles no hi poden passar tret dels de serveis com el transport urbà. A l'altra meitat de carrer, en canvi, sí que s'hi circula.

Comerciants del mateix carrer de Guimerà han expressat en més d'una ocasió que tot el carrer s'hauria de convertir en illa de vianants i formar una única entitat amb el propi Passeig que enllaçaria amb el de l'altre cantó de la plaça de Sant Domènec: carrer Nou i Born. Treure els cotxes, però, fa amoïnar altres comerciants.

Perquè Manresa sigui més atractiva per comprar-hi farien falta més aparcaments. Ho pensen 62 de les 100 persones enquestades. 20 creuen que s'hauria de millorar la qualitat dels carrers i 11 millorar el comerç. 7 aposten perquè hi hagi més i millors activitats. Quan se'ls ha demanat si Manresa és un bon lloc per comprar, 43 diuen que igual que a d'altres ciutats, 32 pensen que més i 24 que menys.

Informació a fons a l'edició impresa