Mentre a moltes escoles de Manresa la gran preocupació d'aquest inici de curs és com s'encabiran 27 alumnes a les aules de sempre -per l'augment de la ràtio decretada pel Govern català-, a l'escola del barri del Xup el que inquieta els docents és justament el contrari: la davallada de l'alumnat.

El CEIP Pare Ignasi Puig, des d'aquest curs anomenada Muntanya del Drac, ha passat de vorejar els 200 alumnes l'any passat a tenir-ne 164 enguany. Segons ha explicat la seva directora, Alba Beltran, malgrat que aquest no és el curs amb menys alumnes de la història de la escola, sí que és l'any "en què el descens ha estat més pronunciat".

Les causes de la davallada, que ha deixat tots els cursos de l´escola amb una sola línia, cal buscar-les en la marxa d´alumnat immigrant cap a d´altres països. Aquest fet, per una banda, ha fet disminuir el nombre d´estudiants de la mateixa escola del Xup i, per l´altra, ha deixat places lliures en escoles del centre de Manresa que han estat ocupades per alumnes del Pare Ignasi Puig que no vivien al barri.

Informació a fons a l'edició impresa