Després d´una ocupació que havia començat a les 10 del matí, ahir a 3/4 d´11 de la nit es van poder escoltar els crits de satisfacció del mig centenar de membres de la Plataforma d´Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme. Havien aconseguit tots els objectiu marcats en l´acció més agosarada que els activistes havien dut a terme fins ahir.

Gràcies a la intermediació dels directius de l´oficina de Caixa Penedès situada als baixos de can Jorba i del Banc de Sabadell, va ser possible que la família Garangou obtingués la dació en pagament, un lloguer social perquè no es quedin al carrer en un pis d´un municipi del Bages i la condonació dels 50.000 euros que havia avalat un familiar directe.

L'ocupació, pacífica, va començar a les 10 del matí. Un dels membres de la PAHC, Miquel Coma, va explicar inicialment que la intenció era quedar-s'hi fins que l'entitat solucionés el cas de la família, amb quatre fills que no pot fer front al pagament de la hipoteca. Segons va dir, els afectats havien acordar amb el banc fer una carència sobre les quotes però, finalment, l'entitat els va acabar rehipotecant l'habitatge d'un familiar. La PAHC demanava la dació en pagament, la condonació del deute i un lloguer social.