El grup vigatà Amusic Skazz Band va suspendre el concert previst per ahir al vespre a la Festa Major Alternativa de Manresa després que apareguessin uns cartells anònims a la zona d'actuacions en els quals s'acusava a un dels membres, Eric Herrera, de "sionista" i "racista" per haver participat en un acte de celebració de l'estat jueu a Barcelona.

Segons un comunicat emès pel propi conjunt, la tensió va començar quan els organitzadors van comunicar-los que alguns col·lectius de la Festa Major Alternativa havien expressat que Herrera "no era ben rebut" a l'espai alternatiu "arrel de la seves opinions i participació en un acte públic de la commemoració del 65è aniversari de la formació de l´Estat d´Israel". Arran d'aquesta polèmica, els organitzadors van convocar una reunió per valorar què es feia amb el concert. En no haver-hi una oposició unànime ni tampoc poder reunir totes les associacions, finalment es va acordar seguir endavant amb la programació tal i com estava prevista.

Més tard, però, i amb l'ambient ja força escalfat, van aparèixer cartells amb la fotografia d'Herrera en l'acte a Barcelona. En ells s'acusava el membre del grup de "sionista". Aquest fet va provocar que el conjunt vigatà demanés als organitzadors que els retiressin. Aquests, però, es van negar en considerar que no n'eren ni els autors ni els responsables. Com a conseqüència de la tensió amb què va desembocar aquesta situació, Amusic Skazz Band va decidir suspendre l'actuació i en el seu lloc va tocar Pirat's Sound Sistema.

El conjunt vigatà, que lamenta els fets, ha remarcat que en cap cas des del grup es vol "acusar "ni "criminalitzar" l'organització, ja que considera que és "obra d'uns quants que ho van espatllar". Per altra banda, el grup ha volgut fer palès que darrera de l'autoria anònima dels cartells s'hi amaga una actitud "covarda" i "inacceptable", pròpia d'una "ment totalitària".

Mostres de suport a les xarxes socials

Les xarxes socials han estat escenari aquest matí de diverses mostres de suport al grup vigatà. El regidor de la CUP a Manresa, Adam Majó, ha publicat a Twitter: "Guerra a les institucions, pau a les persones". Per altra banda, el mateix Eric Herrera s'ha mostrat molt contundent a l'hora de condemnar els fets. "El linxament públic no és acceptable i és propi de ments totalitàries", ha dit a Twitter.