2

6 de febrer del 2012. Diumenge. "Avui comença la meva primera etapa d'aquest camí. El començo al santuari de Loiola. La meva intenció és arribar fins a Brinkola, on es passa a la segona etapa, però és molt dura perquè es comença a pujar la serra d'Aizkorri i aquests dies acumula neu". Fermín Lopetegui Loinaz inicia així Mi camino ignaciano.

Es tracta d'un llibre escrit i editat per ell, que va ser la primera persona que va fer a peu i sencer el Camí de Sant Ignasi, que després va repetir en dues ocasions més: a la inversa i acompanyant un grup d'australians. Abans, havia completat el de Sant Jaume tretze vegades. Editat per una impremta de la localitat on viu, Zumarraga, costarà 18 euros i la venda serà local i fent-ne la petició al seu correu.

El llibre, que consta d'unes 480 fotos, inclou els diaris dels dos primer pelegrinatges de Lopetegui, amb informació dels llocs on va pernoctar i menjar i, en alguns casos, de la despesa que hi va fer. Els primers capítols parlen de la raó de ser del camí ignasià (la commemoració, el 2022, dels 500 anys de l'arribada d'Ignasi a Manresa) i de la figura del fundador dels jesuïtes. A partir del capítol 4 explica en forma de diari tot el que va fer abans i durant el recorregut quan el va fer de Loiola a Manresa: com se'n va informar, la recollida de la credencial del pelegrí, què duia a la motxilla, i les etapes narrades una a una i acompanyades de fotos, fins a arribar a Manresa, el 13 de març del 2012. Tot seguit, torna a fer el mateix però en el sentit Manresa-Loiola, també acompanyat per fotos i un detallat comentari de cada etapa. El capítols posteriors són reflexions dels moments més especials del camí i, en un altre, recull com el pin del Baskonia que duia en el primer pelegrinatge va servir perquè l'alcalde Valentí Junyent, que el va anar a rebre a la Cova, el convidés a assistir al partit d'aquest equip amb l'actual La Bruixa d'Or Manresa al Nou Congost.