L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el representant de la Comunitat de Sant Egidi, Jaume Castro, han signat un conveni pel qual l'Ajuntament cedirà un local situat a la plaça Montserrat número 1, a prop del Conservatori de Música, perquè hi pugui obrir una casa per als pobres.

Segons el conveni, l'Ajuntament amb la voluntat de col·laborar amb les associacions i entitats cíviques que desenvolupen la seva tasca social a Manresa es compromet a cedir el local per un període inicial de 10 anys prorrogables.

La Comunitat de Sant Egidi, una associació pública de laics de l'Església, es compromet a fer les obres de reforma necessàries i mantenir el local en bon estat per portara terme les tasques d'acompanyament a persones que s'enfronten a situacions d'exclusió social que fa.

La comunitat va començar la seva activitat a Manresa fa 25 anys ajudant un grup de nens gitanos a fer els deures. Avui dóna suport de forma regular a centenars d'infants, ancians i estrangers que necessiten un cop de mà, fa servir espais disseminats per la ciutat i té el propòsit d'obrir una casa per als pobres al nucli antic.

A Manresa té el seu centre en l'església de la Mare de Déu de Montserrat i les seves iniciatives es desenvolupen en espais de diferents barris de la ciutat centrades principalment a ajudar ancians, nens i estrangers.