S'ha esfondrat una paret i la bastida que protegia l'edifici de l'antic Cal Perdiu, al capdavall del Passeig Pere III de Manresa sobre les 20.15 hores. Es creu que no hi ha cap víctima sota la runa.

Diversos testimonis, en una hora molt concorreguda al Passeig, declaraven haver vist joves a l'interior de l'habitatge abans de caure. Les primeres hipòtesis, segons ha indicat l'alcalde, Valentí Junyent, als periodistes, apunten a que l'acció de dos possibles lladres de ferralla podria haver provocat l'esfondrament sobtat d'una paret i de la bastida.

Al lloc dels fets s'han personat tant el regidor d'urbanisme, com l'alcalde així i altres representants i responsables municipals, així com de l'empresa que estava realitzant l'enderroc.

L'edifici estava sent enderrocat manualment les darreres setmanes. Tot i que la tanca de protecció ha privat que part de la runa sortís de la zona protegida, n'ha caigut molta fora de l'espai limitat.

S´han mobilitzat un total de vuit dotacions dels Bombers, entre les quals n´hi ha tres del Grup Caní de Recerca. Al tancament d'aquesta edició, s'estava a l'espera de l´arribada de dues grues per tal de retirar la bastida que es manté inestable i assegurar la zona, els Bombers fan tasques d´inspecció i de desenrunament, en una zona on hi ha molta runa acumulada, per descartar que cap persona hagi pogut quedar atrapada sota. Aquestes tasques es poden allargar durant la nit.

Les obres d'enderroc es van començar a principi d'any

Planta per planta. Ensorrant a poc a poc. Així és com s'estaven fent les obres per aterrar l'edifici de davant la plaça de Sant Domènec, on la setmana passada ja només queda la planta baixa i un pis. Aquests últims dies la pols s'ha fet notar notar en certes hores del dia al primer tram del Pere III malgrat les lones que el tapaven.

Les obres per ensorrar l'immoble van començar a principi d'any, i no es pensava fer entrar la maquinària fins a l'últim moment. La part més antiga de l'edifici és del 1910. Havia acollit el bar Perdiu. El 2011 una sentència judicial va declarar l'edifici en ruïna i finalment ha acabat a terra. Encara que no es preveia que d'aquesta manera tan sobtada.