El diputat socialista manresà al Congrés, Joan Canongia, assumeix com un fet normal que no formi part de la nova executiva del Partit dels Socialistes de Catalunya que lidera Miquel Iceta.

Canongia formava part de l'executiva nacional del partit de l'anterior secretari general del PSC, Pere Navarro. Quan va plegar, a principi de juny, es va dissoldre automàticament i, per tant, Canongia en va quedar a fora. Vinculat des de fa anys al partit, on ha desenvolupat diversos càrrecs de responsabilitat, el diputat manresà mai no havia format part directament de l'executiva, tan sols durant el període de poc més de dos anys en què Navarro ha estat al capdavant de la formació.

Representació bagenca

Mercè Cardona és ara la representant bagenca a la nova comissió executiva que es va escollir el cap de setmana. Actualment és presidenta del Consell Comarcal del Bages i regidora a Monistrol de Calders, d'on va ser alcaldessa fins el 2011. Serà secretària adjunta a Política Municipal.

Canongia comentava al respecte que ja comptava no ser a la nova executiva, i que fins i tot és el que tocava. "Jo ja hi he estat vinculat molt temps i s'ha de saber acceptar aquest fet. Ni per bé ni per mal, sinó en el sentit que les coses evolucionen i són així. Hem de saber evolucionar", afirma.

Segons la seva opinió és bo donar pas a gent nova, fet que des del seu punt de vista "té tota la lògica del món" perquè les circumstàncies són unes altres". A més a més considera que "no estem parlant que la gent que ha entrat a la nova executiva no tingui experiència, sinó que en té més que suficient per dirigir el partit".

Per a Canongia, el nou secretari general del partit, Miquel Iceta, s'ha envoltat "d'un molt bon equip" i de "gent molt potent". Considera que "ha fet moviments molt intel·ligents" com per exemple no comptar, de moment, amb totes aquelles persones que havien dimitit de l'executiva anterior per desavinences amb la direcció del partit. "Quan un plega ha de ser responsable del que fa".

El manresà assegura que es podrà concentrar més en la feina de diputat a Congrés de Madrid. Tot i que el juliol és inhàbil, ha hagut d'assistir a diverses reunions.