Dues realitats van col·lidir en el ple municipal de l'Ajuntament de Manresa: la de les persones que ho han perdut gairebé tot a causa de la crisi i la dels representants polítics que creuen fer tot el que poden per pal·liar aquesta situació.

L'angoixa, la pobresa i la sensació d'haver estat víctimes d'un frau encaixa malament amb la litúrgia del poder, i així es va poder veure en la sessió plenària.

A la sala hi havia una nombrosa presència de samarretes verdes de la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme, que havia demanat participar amb motiu d'una moció de la CUP per fer front a l'emergència habitacional.

El reglament marca que les mocions amb intervenció del públic són tractades en primer lloc, després dels dictàmens de l'ordre del dia. Quan va parlar la PAHC ja havien passat tres hores i mitja i havia intervingut abans el representant de la plataforma de l'IBI, en un punt vinculat a l'aprovació del pressupost i les ordenances fiscals. El representant dels antidesnonaments, Sergio Rodríguez, va iniciar així la intervenció: "gràcies per fer-nos esperar més de tres hores i mitja. Era absolutament innecessari. Ja veiem com se'ns tracta".

Va recordar que era la quarta vegada que compareixien a l'ajuntament i que "una vegada rere l'altra ens heu decebut". Es va aprovar una moció que declarava Manresa ciutat lliure de desnonaments "però aquí heu seguit permetent que els desallotjaments es portessin a terme".