El jutge de l'Audiència Nacional Javier Gómez Bermúdez vincula els onze anarquistes detinguts dimarts a Catalunya amb les dues persones arrestades fa un any per haver atemptat a la basílica del Pilar de Saragossa i a la catedral de l'Almudena de Madrid, i que també planejaven un tercer atemptat al monestir de Montserrat.

Set dels onze detinguts van ingressar dijous a la nit de forma preventiva a la presó madrilenya de Soto del Real, com recollia ahir aquest diari. Entre aquests set empresonats hi ha la dona que va ser detinguda a Manresa, de nacionalitat uruguaiana, i també una altra dona que actualment vivia a Barcelona, però que és natural de Manresa, i que respon a les inicials A. G., de nacionalitat espanyola, segons va saber ahir Regió7.

El cas continua sota secret de sumari. L'advocat d'un dels detinguts, Jaume Asens, va explicar ahir que l'Audiència Nacional acusa el conjunt dels arrestats de "tenir relació" amb les dues persones xilenes que són a la presó per haver comès presumptament els atemptats de l'Almudena i del Pilar. "La majoria de detinguts els haurien anat a visitar a la presó", va dir Asens, que va criticar que la macrobatuda contra els anarquistes es basa en "hipòtesis".