Un total de 800 estudiants del Bages, el Berguedà i el Solsonès van començar ahir les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) a Manresa. Els exàmens de selectivitat van arrencar a les 9 del matí, en tres centres diferents de la capital del Bages sota la supervisió de quatre tribunals.

A la sortida del primer examen, el de castellà, els alumnes respiraven una mica més tranquils per haver-se tret de sobre una prova. Tot i que la majoria havia optat per l'opció amb la pregunta més difícil - Què és una catàfora?-, la sensació general entre els estudiants era de satisfacció. Els professors, però, comentaven entre passadissos que l'examen tenia alguna pregunta complicada.

Les proves PAU s'allarguen fins dijous. Avui al matí hi haurà els exàmens d'història i història de la filosofia i llengua estrangera, i així, estaran realitzades totes les proves de matèries comunes. La resta de la jornada i el dijous, es dedicaran a les proves de la fase general amb matèries de modalitat i les proves de la fase específica dels quals cada alumne pot triar tres assignatures i només puntuen les dues amb una qualificació més alta per ponderar la nota d'accés definitiva a la universitat.

Més de 30.000 a Catalunya

Un total de 32.160 persones realitzen aquest any a Catalunya les proves d'accés a la universitat (PAU), que s'han iniciat avui dimarts dia 9 i continuaran demà, dia 10, i dijous, dia 11. La Secretaria d'Universitats informa avui que els 150 tribunals de la selectivitat repartits per tot Catalunya s'han constituït sense problemes.

Del total d'alumnes matriculats, 25.907 corresponen a estudiants amb matrícula ordinària que han acabat aquest any Batxillerat, 2.329 són de matrícula lliure (procedents de Batxillerat d'altres anys amb o sense PAU) i 3.086 provenen de cicles formatius de grau superior que s'examinen d'alguna assignatura en la fase específica. A aquests 31.322 estudiants se sumen els 838 alumnes procedents de matrícula lliure i que han cursat el Batxillerat anterior a aquest any 2015 i de cicles formatius de grau superior que realitzaran la prova d'aptitud personal per accedir als graus en Educació infantil i primària. Les proves d'accés a la universitat es divideixen en la fase general, que és obligatòria i consta de cinc exàmens, i l'específica, que és voluntària per a tots els estudiants.

En la fase general, els alumnes s'examinen de quatre matèries comunes: Llengua catalana i literatura; Llengua castellana i literatura; Llengua estrangera i Història o Història de la filosofia. En la fase específica, els alumnes poden examinar-se de fins a tres matèries de modalitat. Per segon any, 838 alumnes procedents de matrícula lliure, que han cursat el Batxillerat abans del 2015 i de cicles formatius de grau superior, realitzaran la prova d'aptitud personal per accedir als graus d'Educació infantil i primària. Aquesta prova d'aptitud personal consisteix en un examen de Llengua catalana i un altre de Llengua castellana, que es realitzen avui els dos.